Places logo
Menu

Nieuwe koersdaling bitcoin mogelijk gevolg van bitcoindumping door Mt Gox

Nieuwe koersdaling bitcoin mogelijk gevolg van bitcoindumping door Mt Gox

De waarde van de bitcoin is de afgelopen weken weer enorm gedaald. Kenners denken dat handelingen van voormalig bitcoingigant Mt Gox daar de oorzaak van zijn. Het bedrijf vroeg in 2014 faillissement aan nadat het voor zo"n 450 miljoen dollar gehackt was. De advocaat van Mt Gox en beheerder van hun overige bitcoinkapitaal, Nobuaki Kobayashi, blijkt sinds september 2017 voor enorme bedragen aan bitcoins te hebben verkocht. Dit wordt ook wel "dumping" genoemd.

Koersdaling

Wanneer er een grote hoeveelheid bitcoin op de markt komt, neemt de schaarste af en daalt de prijs. Aangezien Kobayashi bitcoin in grote getalen op de markt dumpte, zou dit wel eens de reden kunnen zijn dat de waarde van de munt de afgelopen tijd met twintig procent gedaald is, van 11.000 dollar naar 8.741 dollar. Inmiddels is de bitcoin net iets boven de 9.000 dollar waard.

Resterend vermogen

Nadat Mt Gox in 2014 zo"n 850.000 bitcoins verloor en daar zo"n 200.000 bitcoins van terugkreeg, zouden de resterende bitcoins door Kobayashi beheerd worden om de waarde ervan later terug te betalen aan de schuldeisers. Een groot gedeelte van de resterende bitcoins heeft hij dus verkocht, wat een daling in de waarde van de bitcoin betekende.Het bedrijf heeft nog 166.344 bitcoins over. De waarde hiervan komt neer op zo"n 1,5 miljard dollar tegen de huidige tarieven. Even bestond de angst dat Mt Gox door zou gaan met het dumpen en de waarde zo verder zou verlagen. Ondertussen blijkt echter dat de beheerder van het resterende kapitaal van Mt Gox tot minstens eind september van dit jaar geen bitcoins meer zal verkopen.

Ontevreden reacties

Op verschillende fora wordt boosheid over de acties van Mt Gox uitgesproken. Ze vinden dat het bedrijf een andere, voor de markt veiligere, manier moet vinden om de cryptomunten te verdelen. Anderen pleiten dat het bedrijf de schuldeisers in bitcoin terug moeten betalen, zodat zij vervolgens zelf kunnen bepalen wat ze met de munten doen.

Op 18 september vindt er weer een bijeenkomst plaats tussen Mt Gox en hun schuldeisers.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!