Places logo
Menu

Met gerust hart op vakantie: durf deze zomer de AEX los te laten

Met gerust hart op vakantie: durf deze zomer de AEX los te laten

De zomervakantie is voor het grootste deel van Nederland begonnen. Scholen zijn vrij, bedrijven hanteren een tropenrooster, collega's zoeken de zon op en de horeca draait overuren. Maar hoe komt u als belegger de zomer door? De handelsoorlog, koersen en rente gaan gewoon door. Ziet u zichzelf al vanaf het strandbedje de AEX checken? Niet nodig!

Op het terras de koers checken

Volgens beursanalist Corné van Zeijl van Actiam is het niet nodig om - bij wijze van spreken - tussen twee cappuccino's door te kijken hoe uw aandelen ervoor staan. Dat doet Warren Buffet (beursgoeroe en de op twee na rijkste persoon ter wereld) namelijk ook niet. Het heeft volgens Van Zeijl geen zin om continu de koersen te bekijken.

Investering aandelen vaak voor langere termijn

Beleggers die van een geselecteerd aantal aandelen rendement willen maken over een langere periode hoeven niet dagelijks naar de koers te kijken. 'Als je belegt, dan doe je immers met een horizon van 5 tot 10 jaar' aldus Jaap Koelewijn, professor corporate finance aan Nyenrode Business Universiteit in een artikel voor RTL Z. Maar als u als ondernemer een trader bent die de hele dag door de markt probeert te verslaan, dan kan de zomerperiode wel lastig zijn om uw koersen op orde te houden.

Geniet van de zomer

Volgens Koelewijn krijgen traders die iedere dag regelmatig hun koersen checken onbewust meer stress en een vals gevoel van controle. Het is de kunst om de controle los te kunnen laten en vooral te genieten van het mooie weer. Zelf doet Koelewijn dat ook, alhoewel dat vooral door zijn vriendin komt. Koelewijn mag op vakantie slechts eenmaal per dag naar de koersen kijken. De rest van de tijd geniet hij van zijn vrije dag!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!