Places logo
Menu

Binnenkort financiële problemen voor Elon Musks Tesla?

Binnenkort financiële problemen voor Elon Musks Tesla?

Het aandeel van Tesla verloor gisteren ruim zeven procent van zijn waarde. Dit gebeurde na de verlaging van de kredietwaardigheid van het bedrijf en een dodelijk ongeluk met een Tesla auto vorige week. De toekomst voor Tesla ziet er dan ook niet rooskleurig uit, waarschuwt kredietratingbureau Moody's.

Kredietwaardigheid verlaagt van B2 naar B3

Moody's heeft de kredietwaardigheid van Tesla verlaagd van B2 naar B3. Dit is een indicatie voor of het verstandig is om een krediet aan een bedrijf te verstrekken op basis van de financiële omstandigheden. AAA staat voor topkwaliteit en AA voor een goede kredietwaardigheid. B2 en B3 staan voor een zeer speculatieve kredietwaardigheid, waardoor het verstrekken van een krediet afgeraden wordt. De reden voor de afwaardering door Moody's is de achterstand in de productie van Tesla. Het bedrijf bereikte na een kwartaal het beloofde productieaantal voor het nieuwe Model 3 niet. Beleggers verkochten daarom hun aandelen, waardoor het aandeel van Tesla aan waarde verloor.

Dodelijk ongeluk

De waardevermindering door Moody's is niet de enige klap voor Tesla. Vorige week botste een Tesla Model X tegen een betonnen wegafscheiding in Californië. De auto vloog de brand, waardoor de bestuurder in het ziekenhuis belandde en daar overleed aan zijn verwondingen. Een belangrijke vraag in het onderzoek naar het ongeluk is of het autonoom rijden ingeschakeld stond. Tesla kan dit zelf niet achterhalen, omdat de boordcomputer wegens extreme schade aan het voertuig niet meer uit te lezen is. Er wordt verder onderzoek gedaan door de Amerikaanse Transport Safety Board. Beleggers lijken het resultaat van het onderzoek niet af te wachten, maar verkopen hun aandelen. Dit vormt tevens een reden voor het kelderen van de waarde van het aandeel.

Financiële problemen in toekomst

Daarnaast liggen meer financiële problemen op de loer voor Tesla, omdat het einde van de looptijd van de obligaties nadert. Dit betekent dat obligatiehouders kunnen beslissen of zij hun obligatie willen omzetten in aandelen of in kapitaal. Indien de houders voor de laatste optie kiezen moet Tesla meer kapitaal ophalen, waarschuwt Moody's. John Thompson, Chief Investments Officer bij Vilas Capital Management, verwacht zelfs dat het bedrijf van Elon Musk binnen een half jaar failliet zal gaan.

Afbeelding: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!