Places logo
Menu

Bitcoin is al bijna 10.000 dollar waard

Bitcoin is al bijna 10.000 dollar waard

De populairste cryptocurrency bitcoin is momenteel bijna 10.000 waard. Met de huidige waarde van iets meer dan 9.700 dollar heeft de digitale munt weer een recordhoogte behaald.

Eerder deze maand steeg de bitcoin al naar een waarde van 8.000 euro. De sterke, snelle groei is te wijten aan een toenemende aandacht voor de munt. Niet alleen particulieren hebben interesse in de munt, ook steeds meer bedrijven gaan zich bezighouden met de bitcoin.

Erkenning voor de bitcoin

Hoewel de bitcoin vooralsnog in de meeste gevallen gebruikt wordt als beleggingsmiddel, en niet als valuta, krijgt de munt wel een steeds prominentere plek in de wereldeconomie. Steeds meer organisaties en bedrijven implementeren de mogelijkheid om te betalen met digitale munten zoals de bitcoin.

Zoals altijd zijn er ook weer een hoop stemgeluiden die het gevaar en de risico"s van de bitcoin en andere cryptomunten aanhalen. Critici stellen dat de munt een bubbel is of benadrukken de anonimiteit van de munt. De anonimiteit zorgt er voor dat hij mogelijk voor illegale praktijken kan worden ingezet.

Arnhem Bitcoinstad

Zoals al eerder aangehaald: de bitcoin krijt een steeds prominentere plek in de hedendaagse samenleving. Ook Nederland gaat mee in de bitcoin-hype.

De organisatie Arnhem Bitcoinstad wil de stad Arnhem neerzetten als dé bitcoinstad van de wereld. Met de leus ""s Werelds meest Bitcoin vriendelijke stad" wil het kleine team enthousiastelingen achter het initiatief de cryptomunt met open armen ontvangen in de Gelderse hoofdstad.

Zij willen aantonen dat er alternatieve mogelijkheden zijn tot betalen en willen Arnhemse ondernemingen hierin meenemen. Het team begon met 15 ondernemingen die zich hadden aangesloten bij het initiatief. Inmiddels zijn er al 118 ondernemingen die deelnemen aan het project.

Foto: Max Pixel

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!