Milieusector ziet stijging in werkgelegenheidMilieusector ziet stijging in werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de milieusector is tussen 2001 en 2015 met bijna 14 procent toegenomen. In 2015 waren er 140 duizend voltijdbanen in deze sector.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De totale werkgelegenheid nam in 2008 af vanwege de kredietcrisis, maar in de milieusector bleef het aantal banen een aantal jaren sterk doorgroeien.

Het CBS legt uit dat onder de milieusector bedrijven en instanties vallen die goederen en diensten leveren met betrekking tot milieubescherming en grondstofmanagement.

Milieu-investeringen

Milieu-investeringen namen in deze periode toe van 2,2 miljard euro in 2000 naar 4,9 miljard euro in 2015. Als percentage van de totale investeringen zijn milieu-investeringen gestegen in 2000 van 2,1 procent naar 3,7 procent in 2015. Na 2008 namen milieustijgingen af, ook vanwege de kredietcrisis, maar in 2014 stegen zij weer.

Het grootste deel van de investeringen in de milieusector in 2015 had betrekking tot afvalwaterzuivering en riolering (34% van alle milieu-investeringen). Een kwart van de investeringen werden gedaan in natuur-en landschapsbeheer.

Duurzame energie

Tussen 2008 en 2015 zijn investeringen in hernieuwbare energie aanzienlijk gestegen van 30 naar maar liefst 87 procent. Dit betreft investeringen in bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek