Places logo
Menu

Met een omvang van ruim 70 miljard is Nederland de vijfde verzekeringsmarkt van Europa

Met een omvang van ruim 70 miljard is Nederland de vijfde verzekeringsmarkt van Europa

Het omzetcijfer bevat de bruto premieomzet van 124 schade-, 31 levens- en 5 natura verzekeraars die aan De Nederlandsche Bank (DNB) rapporteren. Hiermee staat Nederland dus op een relatief hoge vijfde plaats in Europa. Alleen Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk hebben een hogere omzet.

Het Am:jaarboek 2018

Elk jaar rond december publiceert het AM een jaarboek met alle belangrijke cijfers en feiten over de verzekeringsbranche. Het boek wordt per marktsegment gedetailleerd uitgewerkt en in perspectief gezet. Ook geeft het boek een overzicht van de premie-inkomsten van schade- en levensverzekeraars. Nieuw dit jaar is dat ook de schade- en combined ratio's voor de schade-branches zijn vermeld. Het boek richt zich hoofdzakelijk op de verzekeringsbranche, maar ook hypotheekverstrekkers en de top 100 financieel adviseurs staan op een rij, gerangschikt naar omzet.

Verzekeringsmarkt ontwikkelt zich

Het boek geeft onder andere weer hoe de verzekeringsmarkt zich in de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld. In 1997 waren er nog 421 verzekeringen die hun verslagstaten toen nog bij de Pensioen- en Verzekeringskamer neerlegden. In 20 jaar tijd zijn er onder meer 73 levensverzekeraars en 144 schade maatschappijen verdwenen.

Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!