Dit jaar meer verzekerden overgestapt van verzekering dan vorig jaarOverstappen verzekering

Tot 1 januari konden verzekerden wisselen van hun (zorg)verzekering. In totaal zijn er tot nu toe ruim 1,1 miljoen overstappers, dat zijn er meer dan vorig jaar. Veruit de meeste verzekerden stappen echter niet over van verzekering. Zij zijn tevreden over hun huidige verzekeraar of vinden het niet erg om iets meer geld neer te leggen voor belangrijke zorg.

Overstappers

Dit jaar komt het overstappercentage op 6,6% van alle verzekerden, vorig jaar was dit 6,2%. Het percentage kan echter nog toenemen, verzekerden hebben namelijk tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten.

On demand-verzekeren

Naast een zorgverzekering is het soms verstandig om een aanvullende verzekering te nemen. Verzekeraars bieden steeds vaker extra service aan om in de behoeften van klanten te voorzien. Zo is verzekeraar Vigi een 'on demand-verzekeraar'. Met een app kunnen verzekerden hun verzekering aan- en uitzetten wanneer zij dat willen. Verzekerden kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun telefoon een dag te verzekeren als zij een festival bezoeken. Ideaal voor millennials, zonder vaste week- of maandplanning. Volgens sommigen is het on demand-verzekeren echter een puur psychologisch voordeel. Het aan- en uitzetten van een verzekering zou in de praktijk weinig worden toegepast.

Verzekering voor zzp'ers

Steeds vaker komt in de media dat zzp'ers risico lopen omdat een groeiend aantal zelfstandigen geen verzekering heeft tegen arbeidsongeschiktheid. Hoewel het aantal zzp'ers de afgelopen vijf jaar sterk is gegroeid, is de groep zzp'ers met verzekering ongeveer gelijk gebleven. Vakbond CNV pleit voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Vakbond FNV stelt dat de zelfstandige verzekering betaalbaarder en toegankelijker moet zijn.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek