Places logo
Menu

DNB: aanvullende zorgverzekering verdwijnt mogelijk

DNB: aanvullende zorgverzekering verdwijnt mogelijk

Zorgpolissen lopen het risico compleet te verdwijnen, zo meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Aanvullende zorgverzekeringen zijn niet winstgevend genoeg meer voor zorgverzekeraars en in sommige gevallen wordt er verlies op gemaakt.

Minder toegankelijk

De aanvullende zorgverzekering is voor zorgverzekeraars niet meer populair genoeg om in leven te houden. Nederlandse consumenten sluiten alleen nog een dergelijke verzekering af indien zij een bepaalde afspraak in de zorg gepland hebben staan. Wanneer de consument dan voorzien is van de zorg, die dankzij de verzekering gedekt is, wordt de aanvullende polis weer stopgezet.

Omdat er op deze manier verlies wordt gedraaid, wordt de aanvullende zorgverzekering mogelijk afgeschaft. Zorg wordt dan volgens DNB niet meer tegen een redelijk bedrag verzekerd en dus wordt het minder toegankelijk voor de consument.

Basisverzekering

De meeste consumenten maken momenteel alleen gebruik van een basisverzekering. Iets meer dan 80 procent van degene met een basisverzekering heeft ook een aanvullende zorgpolis, dat was ongeveer tien jaar geleden nog meer dan 90 procent.

Vandaag de dag wordt ook veel vaker gebruik gemaakt van een eigen risico om eventuele zorgkosten te dekken.

DNB wil verandering

Omdat de situatie voor zowel de zorgverzekeraars, maar vooral voor de consument niet voordelig is, hoopt de DNB dat er een verandering komt. Zij spoort de verzekeraars daarom aan om een oplossing te bedenken die voor beide partijen positief uitpakt.

Een voorstel van DNB aan de zorgverzekeraars is om aanvullende verzekeringen voor meerdere jaren aan te bieden. Daarnaast dringt DNB aan dat schadejaren sneller moeten worden verwerkt. Deze worden in sommige gevallen pas met een vertraging van twee tot drie jaar afgerekend.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!