Places logo
Menu

Consumenten geven meer geld uit aan verzekeringen

Consumenten geven meer geld uit aan verzekeringen

Consumenten hebben het afgelopen jaar twee procent meer uitgegeven aan verzekeringen dan het jaar daarvoor, dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het onderzoek toont aan dat de verzekeringsbranche dus ook van de groeiende economie profiteert. Doordat veel huishoudens relatief meer te besteden hebben dan voorgaande jaren kan het zijn dat zij meer geld uitgeven aan verzekeringen.

Soorten verzekeringen
Een verzekering kan de financiële gevolgen van een risico dekken zodat de consument deze zelf niet hoeft te dragen. In sommigen gevallen is er sprake van een verplichte verzekering zoals een basis zorgverzekering. In veel andere gevallen kiest de consument zelf of diegene zich laat verzekeren, zoals een inboedel- of reisverzekering. Het is nog niet duidelijk aan welke soort verzekering consumenten het afgelopen jaar meer geld hebben uitgegeven.

Stijging in consumptie
Naast de stijging in de uitgaven aan verzekeringen hebben consumenten ook aan andere consumpties meer geld uitgegeven. Zo hebben consumenten ruim zeven procent meer betaald aan de inrichting van hun woning, huishoudelijke apparaten, kleding en schoenen. Daarnaast hebben consumenten twee procent meer uitgegeven aan woninghuur, bus en trein reizen, restaurant en de kapper. Hoewel veel consumenten hogere kosten maken is het voor de economie en voor bedrijven een goed teken dat er meer geld wordt uitgegeven.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!