Places logo
Menu

Landelijke Opschoondag: hoe kan uw onderneming hieraan bijdragen?

Landelijke Opschoondag: hoe kan uw onderneming hieraan bijdragen?

Op 24 maart 2018 vindt wederom de Landelijke Opschoondag plaats. Het bedrijfsleven, ondernemers en vrijwilligers slaan dit jaar voor de zestiende keer hun handen ineen om Nederland schoner en duurzamer te maken. Het initiatief van de organisatie Nederland Schoon draait om het voorkomen en opruimen van zwerfafval. De Landelijke Opschoondag biedt ondernemers in Nederland een goede mogelijkheid om zich in te zetten voor het maatschappelijk belang. Places Nieuws legt drie mogelijkheden uit hoe u zich kunt inzetten voor de Landelijke Opschoondag.

1. Meld uw opschoonactie aan op de site

De eerste en meest voor de hand liggende mogelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen is het aanmelden van uw eigen opschoonactie. Daarvoor moet u zich eerst aanmelden als Supporter van Schoon. Daarna kunt u uw eigen actie registreren. Ga bijvoorbeeld vuilnis opruimen in een nabijgelegen park of vis samen plastic uit de grachten. Voor uw actie moet u een begin- en eindpunt van uw route vastleggen en hoe lang de actie duurt. Daarna is het belangrijk dat u de actie goed promoot via uw eigen kanalen, maar ook de lokale pers. Mocht u dit nu te kort dag vinden, zijn mogelijkheid 2 en 3 wellicht geschikte alternatieven.

2. Neem deel aan een opschoonactie in uw buurt

Bent u laat met het aanmelden van uw eigen actie, of is dit te tijdsintensief? Dan kunnen u en uw werknemers zich gemakkelijk inschrijven voor een opschoonactie in uw buurt. Dit is een goede mogelijkheid om met bewoners in contact te komen en eventueel goodwill te creëren. Ook is het een leuke en informele manier om samen met collega"s iets te ondernemen en gelijktijdig iets aan de maatschappij bij te dragen.

3. Ondersteun de opschoners in uw omgeving

Zijn de eerste en tweede mogelijkheid geen optie voor u en uw onderneming? Dan kunt u altijd nog op een andere manier bijdragen aan de Landelijke Opschoondag. Ziet u bijvoorbeeld dat er een actie plaatsvindt in de omgeving van uw bedrijf? Lever dan bijvoorbeeld uw bijdrage middels een kop koffie of een broodje voor de deelnemers. Ook zou u een sponsoractie kunnen houden door een bepaald bedrag per gevulde vuilniszak te doneren.


Zoals u ziet zijn er genoeg mogelijkheden van deelname, ook als u zelf geen opschoonactie organiseert. Natuurlijk is het belangrijk om ook buiten de Landelijke Opschoondag om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Meer inspiratie daarvoor kunt u vinden onder de categorie duurzaamheid.

Afbeelding: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!