Places logo
Menu

Helft van accountancy websites voldoet aan gestelde veiligheidseisen

Helft van accountancy websites voldoet aan gestelde veiligheidseisen

De administratie blijft voor veel ondernemers een struikelblok. Ze vinden het soms lastig en besteden hun tijd liever aan het runnen van hun bedrijf, in plaats van zich telkens te moeten bekommeren om cijfertjes. De boekhouding is iets wat je als ondernemer zelf kan doen, maar eventueel ook kunt uitbesteden aan een accountant. Mocht je een accountant in willen huren, dan begint jouw zoektocht waarschijnlijk online. Lees hier aan welke veiligheidseisen een website moet voldoen om veilig gegevens te kunnen delen en hoe dit er voor staat bij accountants.

Veilige verbinding

Allereerst is het belangrijk om te checken of deze bedrijven voldoen aan een veilige verbinding. In totaal zijn 6.600 bedrijven meegenomen die allemaal geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Hiervan bleken 2.096 over een werkende website te beschikken. De vraag is hoeveel van deze bedrijven beschikken over een SSL-certificaat. Je kan dit herkennen aan een (groen) slotje vooraan in de URL, gevolgd door 'https'. Dit staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en zorgt ervoor dat gegevens tussen browser en server versleuteld zijn. Bij een 'http'-verbinding is dit niet het geval.

Helft van websites voldoet aan veiligheidseisen

51% van de onderzochte websites van accounts voldoen aan de gestelde veiligheidseisen en beschikken dus over een https-verbinding. Dit betekent dat 49%, nog bijna de helft van de accountancykantoren, een slag kan slaan in het verbeteren van de online veiligheidseisen. Een website dient namelijk als het online visitekaartje van een bedrijf. Een veilige website zorgt ervoor dat bezoekers veilig gegevens kunnen achterlaten, wat uitermate belangrijk is. Daarnaast scoren slecht beveiligde websites lager in de ranking van Google, dus ook de online vindbaarheid van websites verbetert wanneer bedrijven investeren in een veilige webverbinding.

Kwart van websites mobielvriendelijk

Ongeveer 25% van de onderzochte websites is mobielvriendelijk en beschikt over een responsive design. Dit betekent dat de website meeschaalt naar het formaat van het scherm waarop de website wordt bekeken. De website is dan toegankelijk en goed leesbaar voor desktops, tablets en smartphones. Ook hier liggen nog kansen voor bedrijven binnen de accountancy.

Met de mobielvriendelijkheid test van Google komt u erachter of uw website geschikt is voor mobiele apparaten.

Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vind je geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie accountant. In totaal zijn 2.096 werkende websites van bedrijven in deze categorie meegenomen.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!