Places logo
Menu

eWOM: de mogelijkheden voor ondernemers

eWOM: de mogelijkheden voor ondernemers

Consumenten willen een steeds actievere rol spelen in de communcatie rondom producten en diensten. Zij hebben het idee dat de informatie die door medeconsumenten wordt geleverd betrouwbaarder en objectiever is. EWOM is de ideale oplossing. Door dit als ondernemer te faciliteren zult u zelf ook de vruchten hiervan plukken. Hoe doet u dat? Places.nl geeft u een aantal tips.

eWOM

De beste manier waarop u zelf beter in de publiciteit komt en u tegelijkertijd uw klanten de kans biedt zich te laten horen is via eWOM. EWOM staat voor electronic word-of-mouth, de Engelse variant van elektronische mond-tot-mondreclame. Feitelijk houdt het in dat u de mogelijkheid op sociale media en websites creëert voor uw klanten om hun mening te geven. Dit is voor iedereen zichtbaar en zo komt uw bedrijf online aan bod.

De meest voorkomende vormen van eWOM zijn comments, ratings en reviews. Dit is dus informatie die door klanten wordt aangeleverd. Zoals gezegd worden de reacties geschreven door klanten betrouwbaarder geacht door andere (potentiële) klanten. Bij vele positieve reacties en waarderingen zult u dan ook al snel resultaat merken.

Mogelijkheden bieden en zelf profiteren

De vrees van veel ondernemers is negatieve eWOM. Reviews en comments lijken op het eerste gezicht misschien vooral een podium voor negatieve reacties en de controle vanuit uw kant lijkt in eerste instantie klein. Desalniettemin zijn er verschillende manieren waarop u de reacties van klanten tot uw voordeel kunt omzetten.

Een van de meest voorkomende vorm van eWOM is aan de hand van reviews. Dit biedt klanten een uitgebreide kans om hun reactie te verwoorden. Tegelijkertijd stelt het uzelf in staat om te reageren op uw klanten.

Door antwoord te geven op vragen of te reageren op opmerkingen toont u zowel uw bestaande als potentiële klanten betrokkenheid en transparantie.

Faciliteren

Elektronische mond-tot-mondreclame behoeft de juiste platformen. Van belang zijn de volgende aspecten:

1. Goede online vindbaarheid

2. Professionele en zakelijke uitstraling

3. Mogelijkheid tot direct contact met uw klant

Via Places Reviews kunt op een betrouwbare en simpele manier vele reviews generen en controleren. Places Reviews biedt u zowel goede online vindbaarheid als een professionele uitstraling. Daarnaast beheert u gemakkelijk uw reviews via uw eigen Reviews Dashboard. Vanuit daar kunt u gemakkelijk uitnodigingen voor reviews versturen.

De professionele uitstraling wordt gegarandeerd door het serviceteam dat de reviews voor u controleert en valideert. U kunt uw bedrijf gratis aanmelden of telefonisch contact opnemen voor meer informatie op 024 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!