Places logo
Menu

Groot deel websites accountants onvoldoende beveiligd

Groot deel websites accountants onvoldoende beveiligd

Wanneer u op zoek bent naar een accountant, gaat deze zoektocht waarschijnlijk voornamelijk online. Op de websites van de verschillende accountancykantoren kunt u alvast onderzoek doen naar de geschikte accountant voor uw bedrijf. Maar hoe goed zijn deze websites beveiligd? En hoe goed werken deze pagina's op de mobiele telefoon? Telefoonboek.nl dook in haar database een zette de web-facts van accountants op een rijtje.

Onderzoek

Van de 2169 onderzochte websites in de categorie "Accountant" bezitten er maar 273 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 1896 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 87,4%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 43,1% van de 2169 accountants werd een responsive website gevonden. Dat betekent iets meer dan de helft van de websites in de accountancybranche aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Professionele uitstraling

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, vindt het vrij frappant dat websites van accountants zo slecht scoren op deze onderdelen: "Als accountancybureau wil je een professionele uitstraling hebben naar je klanten en partners. Dat begint bij een goede website. Het gebruik van een https-verbinding laat klanten bijvoorbeeld weten dat hun gegevens op uw website in veilige handen zijn."

Vraag hier een beveiligde website aan

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!