Places logo
Menu

Groot deel makelaars geen beveiligde website

Groot deel makelaars geen beveiligde website

De zoektocht naar een nieuwe koop- of huurwoning begint tegenwoordig meestal online. Op het net kan men alvast bekijken wat de woningmarkt te bieden heeft, om daar vervolgens op de website van de dienstdoende makelaar een bezichtiging in te plannen. Maar hoe goed zijn uw gegevens beveiligd op deze websites? En kunt u ook op de mobiele telefoon goed op zoek naar een nieuw stulpje? Telefoonboek.nl zocht het uit en zette de feiten over deze branche op een rijtje.

Onderzoek

Van de 492 onderzochte websites in de categorie "Makelaar" bezitten er maar 52 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 440 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 89,4%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 37,3% van de 492 makelaars werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat 62,7% van de websites van makelaarskantoren aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Optimaal en veilig speuren

Een goed beveiligde website die ook nog eens goed bruikbaar is op mobiel en tablet, is niet per se moeilijk te realiseren. "Zonde dat zo weinig makelaars dit doorhebben" denkt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Wanneer men een bezichtiging aanvraagt worden er vaak persoonlijke gegevens verstrekt. Deze zijn niet beveiligd zonder een SSL-certificaat. Ook kunnen huizenzoekers op de smartphone niet optimaal speuren wanneer de website niet responsive is."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!