Places logo
Menu

Elon Musk: Tesla werkt aan chips voor kunstmatige intelligentie

Elon Musk: Tesla werkt aan chips voor kunstmatige intelligentie

CEO van Tesla Elon Musk, heeft onlangs op een Tesla-bijeenkomst op NIPS, een beurs over kunstmatige intelligentie, aangekondigd dat het bedrijf AI (kunstmatige intelligente) -chips aan het ontwikkelen is voor haar zelfrijdende auto"s.

Vermoedens bevestigd

Er waren al vermoedens dan Tesla hier mee bezig was, maar nu is het officieel bevestigd door Elon Musk. Aanwezigen bij de bijeenkomst vertelden het Britse techblad the Register dat Musk zei: "Ik wil duidelijk maken dat Tesla serieus is wat betreft AI, zowel de software- als de hardware-kant. We zijn bezig met het ontwikkelen van op maat gemaakte AI hardware-chips." Verder gaf Elon Musk geen details vrij over de plannen van Tesla.

Skeptisch over AI

De ontwikkeling kwam nog enigszins als een verrassing aangezien de Tesla-CEO niet altijd even optimistisch is geweest wat betreft AI.

Elon Musk heeft altijd aangegeven dat AI gevaarlijk kan zijn wanneer er niet zorgvuldig mee wordt omgegaan. Eén van de grootste negatieve gevolgen in de nabije toekomst is volgens Musk dat AI het werk van arbeiders gaat vervangen waardoor velen hun baan kunnen verliezen. Ook zou AI volgens hem slimmer kunnen worden dan mensen, waardoor het menselijke element in de samenleving in het geding komt.

Op de bijeenkomst legde de Tesla-topman echter uit dat het wel een hele optimistische voorspelling zou zijn om te zeggen dat chauffeurs hun baan aan AI verliezen voordat ze hun baan verliezen aan zelfrijdende auto"s.

Daarnaast liet Musk zich toch nog even uit over de risico"s van AI waarop het publiek reageerde met grappende stemgeluiden: "daar gaat hij weer hoor".

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!