Eindhoven gaat vervuilde lucht zuiverenEindhoven gaat vervuilde lucht zuiveren

De binnenstad van Eindhoven wordt schoner, en wel door middel van mechanische luchtzuiveringsinstallaties. De gemeente plaatst dertig van deze apparaten op het Stadhuisplein. Deze locatie is gekozen omdat hier weinig wind is en er veel langzaam rijdend autoverkeer is. Het project dat hier wordt uitgevoerd heet "Longen van de Stad" en is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, gemeente Eindhoven, ENS Urban en Air Liquide. Drie maanden lang zal de verandering gemonitord worden door middel van metingen van de luchtkwaliteit en luchtbeweging.

Innovatie

Er was al eerder duidelijk dat in Eindhoven op bepaalde locaties sprake is van overschrijdingen van de grenswaarden. Er werden plannen gemaakt om meer autoverkeer te weren naast de vervuilende vrachtwagens die al niet meer welkom waren in de binnenstad. Maar innovatie heeft deze maatregelen ingehaald. In China werd er al eerder smog gezuiverd met apparatuur van een wetenschapper werkzaam aan de (TU) Delft. Nu gaat Nederland zelf met de innovatie aan de slag. Wanneer deze proef in Eindhoven werkt, kan dit namelijk door heel Nederland gebruikt gaan worden in vervuilde steden.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek