Places logo
Menu

Met deze tips houd je werk en privé makkelijker gescheiden

Met deze tips houd je werk en privé makkelijker gescheiden

Werk en privé gescheiden houden heeft vele voordelen. Toch vinden de meeste mensen het moeilijk om hun werk even uit te schakelen. Places.nl zette wat tips voor je op een rijtje waardoor ook jij werk en privé gescheiden kan houden.

#1 Wees streng voor jezelf

Merk je dat je werk en privé niet kan scheiden? Maak afspraken met jezelf. Een voorbeeld hiervan is dat je met jezelf afspreekt om niet meer met werk bezig te zijn als je thuiskomt. Klap dus niet je laptop nog even open na het avondeten. Probeer je hier aan te houden.

#2 Richt bij thuiswerken een aparte ruimte in

Heb je een eigen bedrijf of werk je om een andere reden thuis? Richt dan een aparte ruimte in als kantoor. Zo voorkom je dat je je eventuele partner of gezin veel tegenkomt terwijl je eigenlijk aan het werk bent. Hierdoor raak je ook niet afgeleid van eventuele huishoudelijke taken.

#3 Houd je tijdens je werk niet bezig met social media

Probeer te voorkomen dat je tijdens je werk appjes van vrienden gaat lezen of even je Facebook checkt. Op deze manier houd je contact met vrienden tijdens je werk, waardoor je werk en privé niet gescheiden houdt en veel wordt afgeleid. Zet deze geluiden dan ook uit. Tijdens je pauze kan dit natuurlijk wel en neem hier juist dan de tijd voor. Een optie is ook om bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter wel te gebruiken voor zakelijke contacten en Facebook te gebruiken voor vrienden en familie. Zo houd je ook je contacten gescheiden.

#4 Neem vooral 's avonds rust van je werk

Doe je dit niet? Dan zit je nog volledig in de werkmodus als je wil gaan slapen. De kans is dan groter dat je moeilijk in slaap valt, wat betekent dat je de volgende dag ook weer vermoeider bent als je gaat werken. Neem dus vooral 's avonds de tijd om even uit te rusten.

#5 Maak gebruik van een vast nummer en een zakelijke e-mail

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in je vrije tijd gebeld wordt door klanten of dat je regelmatig je zakelijke e-mail gaat checken. Toch kan dit lastig zijn, bijvoorbeeld als je maar één telefoon hebt. Dan kan je privé contacten en zakelijke contacten of zelfs klanten niet scheiden. Een oplossing is het regelen van een vast nummer of een zakelijke e-mail. Bij Places.nl kan je deze allebei aanvragen en houd je privé en werk nog beter gescheiden.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!