Places logo
Menu

Delft en Eindhoven grote winnaars World Solar Challenge

Delft en Eindhoven grote winnaars World Solar Challenge

Studenten van de TU Delft die het Nuon Solar Team vertegenwoordigden bij de World Solar Challenge in Australië hebben voor de zevende keer gewonnen. Ook heeft het Solar Team Eindhoven gewonnen in de categorie Cruiser Class.

Met de zonnewagen Nuna7 heeft de TU Delft wederom de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen in Adelaide, Australië. De auto legde een parcours van 3.000 kilometer af in vier dagen met zo'n 80 kilometer per uur.

De World Solar Challenge wordt jaarlijks gehouden om de ontwikkeling van milieuvriendelijke auto"s en technologie op het gebied van zonne-energie te stimuleren. Er zijn ook verschillende categorieën waar de organisatie van de Solar Challenge onderscheid in maakt. Een daarvan is de Cruiser Class: de categorie voor praktische solar-auto"s en acceptatie van de auto in een bepaald marktsegment. De prijs binnen deze categorie werd meegenomen door Solar Team Eindhoven.

De auto van Solar Team Eindhoven reed met ongeveer 70 kilometer per uur de afstand van 3.000 kilometer volledig op zonne-energie. Het team van TU Eindhoven reed in tegenstelling tot de auto van de TU Delft in een gezinsauto. Zij legde het traject af met vijf passagiers.

Slecht weer

Tijdens de World Solar Challenge 2017 zat het weer niet bepaald mee. Er was sprake van veel wind en wat nog problematischer was: veel bewolking. Voor een race waarbij de auto"s afhankelijk zijn van zonne-energie, is de zon natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Hoewel zo nu en dan de zonne-energie niet even goed ingezet kon worden, hebben de teams de afstand af kunnen leggen zonder gebruik te maken van de batterij.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!