Places logo
Menu

Belastingdienst deelt afspraken nauwelijks met EU ondanks verplichting

Belastingdienst deelt afspraken nauwelijks met EU ondanks verplichting

Het overgrote deel van alle belastingafspraken, zogeheten rulings, worden door de belastingdienst niet gedeeld met andere EU-landen. Om belastingontwijking te voorkomen, is het echter wel een plicht dat Europese landen rulings met elkaar delen.

Trouw meldt dat 60 procent van de afspraken die gedeeld horen te worden, niet worden uitgewisseld. EU-landen hebben echter afgesproken om rulings met "grensoverschrijdende gevolgen" te delen met elkaar. Zo kan voorkomen worden dat bedrijven belasting ontwijken.

Gedeelde rulings

De belastingdienst meldt zelf dat er naar schatting zo'n 2.000 afspraken met grensoverschrijdende effecten in totaal zijn gedeeld met het buitenland. Dat komt dus neer op 10.000 rulings in de laatste vijf jaar.

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel heeft de Tweede Kamer onlangs schriftelijk laten weten dat hij jaarlijks ruim 4.000 rulings wil uitwisselen. Waarom de rest van deze rulings niet worden gedeeld, dat is onbekend.

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!