Places logo
Menu

23% van de websites van makelaars voldoet aan gestelde veiligheidseisen

23% van de websites van makelaars voldoet aan gestelde veiligheidseisen

Een makelaar is al een eeuwenoud beroep. Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop of bij huur en verhuur van huizen en ander roerend goed. Tegenwoordig verandert dit beroep door digitalisering. Sommige makelaars bieden aan een deel van het verkoopproces zelf uit te voeren, door te ondersteunen met het maken van verkoopteksten en afbeeldingen. Ook werken sommige makelaars enkel nog online. Belangrijk is dat deze websites goed beveiligd zijn, zeker wanneer u wordt gevraagd persoonsgegevens achter te laten. Places.nl onderzocht hoe veilig websites van makelaars zijn.

Wat is een veilige verbinding?

De veiligheid van een website kunt u controleren door te checken of er een (groen) slotje voor de URL staat. Daarnaast beschikt een veilige website over een HTTPS-verbinding. Dit staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en betekent dat alle communicatie tussen bezoeker en server versleuteld is. Dit is belangrijk wanneer u persoonsgegevens achterlaat. Een andere verbinding die een website kan hebben, is een HTTP verbinding. Hierbij wordt informatie niet versleuteld en kan het dus eerder onderschept worden. Tegenwoordig heeft Google als maatregel dat veilige websites hoger eindigen in de ranking.

SSL-certificering

Een SSL-certificaat zorgt voor een betere beveiligde verbinding tussen een server en een internetbrowser. SSL staat voor Secure Sockets Layer omdat er een veilige laag wordt geplaatst tussen een server en een internetbrowser. Ook hierbij vindt versleuteling van data plaats zodat externe partijen de gegevens niet kunnen onderscheppen.

Werkende websites, veiligheid blijft achter

In totaal zijn 635 websites van makelaars onder de loep genomen. Van deze websites bleek 538 te werken, wat uitkomt op een mooie 85% van het totaal. Daarnaast beschikt 60% over een HTTP-verbinding. 23% van de onderzochte websites beschikt over een HTTPS-verbinding. Dit is maar een klein deel van de websites.

Geen mobielvriendelijke sites

Daarnaast zijn de websites van makelaars onderzocht op mobielvriendelijkheid. Hierbij is in kaart gebracht welke websites beschikken over een responsive design. Een responsive design is een website die meeschaalt naar het scherm waar vanaf een website wordt bekeken. Dit betekent dat een website goed toegankelijk is vanaf zowel smartphones, tablets als desktops. Slechts 15% van de makelaars beschikt over een responsive design, wat betekent dat het grootste deel (85%) geen mobielvriendelijke website heeft.

In het onderzoek is gekeken naar makelaars die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 635 websites van makelaars beoordeeld op online veiligheid en responsiveness.

Foto: Pixabay

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!