Places logo
Menu

Belastingaangifte: 5 tips die het u vergemakkelijken

Belastingaangifte: 5 tips die het u vergemakkelijken

Het is maart, en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse belastingaangifte! Maar waar moet u ook alweer op letten? Veel ondernemers kunnen wel wat tips gebruiken om de belastingaangifte weer op de juiste manier uit te voeren. Places.nl presenteert ze u in deze blog.

1. Zorg voor een goed overzicht

Wanneer u aan de slag gaat met uw belastingaangifte, is het belangrijk dat u een duidelijk overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven. Ook moet uw administratie op orde zijn. Bewaar uw bonnetjes dus bijvoorbeeld goed en houd uw uren op de juiste manier bij. Zorg er ook voor dat u uw facturen bewaart en ordent. Zo kunt u snel belangrijke informatie terugvinden.

2. Vraag op tijd uitstel aan

Weet u al dat het niet gaat lukken om uw belastingaangifte op tijd te doen, vraag dan voor 1 mei uitstel aan. U kunt uw uitstel digitaal aanvragen via een formulier op het beveiligde deel van de website van de Belastingdienst. U kunt vindt het onder het kopje 'Overige formulieren'. Wanneer u te laat aangifte doet kan u een verzuimboete opgelegd worden. Wilt u een hulpmiddel inschakelen om er zeker van te zijn dat u dit niet vergeet? Stel dan het sms-alert van de Belastingdienst in. Zo wordt u via een sms op de hoogte gehouden van de vervaldatum van uw aangifte. Aangifte

3. Benut de kleineondernemersregeling (kor)

Als ondernemer zijnde bestaat de kans dat u geen btw hoeft af te dragen als u in een jaar minder dan €1.883 aan btw zou moeten betalen. Deze regeling valt onder de kleineondernemersregeling. Deze regeling kan u dus een mooie uitkomst bieden. Controleer dit dan ook tijdig.

4. Let op de mkb-winstvrijstelling

Als ondernemer heeft u recht op de mkb-winstvrijstelling. Dit is een aftrekpost op uw winst. Het gaat om een percentage van de behaalde winst uit één of meerdere ondernemingen. Sinds 2013 bedraagt de mkb-winstvrijstelling 14% van de winst. De mkb-winstvrijstelling verlaagt uw fiscale winst waardoor u minder belasting verschuldigd bent. U krijgt echter geen mkb-winstvrijstelling over de winst die u hebt behaald als medegerechtigde. Let er dus op dat dit goed voor uw bedrijf verwerkt wordt.

5. Let op nationale en internationale regelgeving

Levert u ook producten of diensten aan het buitenland? Let dan goed op, want in het buitenland gelden er andere regels.

Lees meer handige tips op Places.nl

Verwerk uw belastingaangifte vanaf deze maand dus op de juiste manier met de tips van Places! Naast de vele mogelijkheden die Places u biedt met haar diensten via Telefoonboek.nl, Beste.nl, Openingstijden.com, Places Antwoordservice en binnenkort ook Places Websites, bent u op onze blogpagina dus ook aan het juiste adres voor praktische tips en actuele mkb-informatie. En dat iedere dag! Lees bijvoorbeeld ook hoe u duurzaam onderneemt en hoe u optimaal nieuwsbriefaanmeldingen genereert. Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024 - 3555 299. Wij staan u graag te woord!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!