Places logo
Menu

Consumenten hebben steeds minder vertrouwen in cryptomunten

Consumenten hebben steeds minder vertrouwen in cryptomunten

Deze week werd bekend gemaakt dat cryptomunten opnieuw veel waarde verliezen. Hoewel de cryptomarkt afgelopen december erg populair was, staat de markt nu al enige tijd onder druk. Belangrijke cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum hebben een nieuw dieptepunt bereikt. Consumenten maken zich vooral zorgen over regulering en oplichtingspraktijken in de cryptomarkt. Dit zorgt voor een afname in interesse in de digitale munt.

Anonimiteit in cryptomarkt

Door gebrek aan toezicht op de cryptomarkt is de digitale munt aantrekkelijk voor iedereen die behoefte aan anonimiteit heeft. Wanneer de regering regels toe gaat passen op cryptomunten is het voor veel partijen niet meer interessant. De regering wil door middel van regelgeving voorkomen dat de digitale munt door criminelen wordt gebruikt.

Politiek pleit voor regelgeving

De wereldwijde politiek bespreekt de mogelijkheden om de cryptomarkt te reguleren. Sommigen landen proberen dit zelf al te doen. Zo heeft Oostenrijk bijvoorbeeld al aangegeven de markt voor cryptomunten te gaan reguleren. Het Oostenrijkse Ministerie van Financiën merkt namelijk dat de digitale munt steeds vaker wordt ingezet in witwaspraktijken en voor financiering van terrorisme. Wisselkantoren in Oostenrijk moeten binnenkort bij bedragen boven de 10.000 euro aangeven wie de kopers of verkopers zijn. Minister Wopke Hoekstra van Financiën in Nederland pleit ook voor meer regels voor handel in cryptomunten.

Nederlandse beleggers

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer vier procent van de volwassen Nederlanders in cryptomunten belegt. Dit zijn omgerekend zo"n 540.000 mensen. Ondanks een deuk in het vertrouwen in de cryptomarkt zou slechts een derde van de Nederlandse cryptobeleggers een negatief rendement hebben op zijn investering. Een op de vijf investeerders geeft zelfs aan dat hun ingelegde bedrag meer dan verdubbeld is. Desondanks zijn de Bitcoin en Ethereum de laatste tijd wel gezakt in hun waarde.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!