Boekhoud-soelaas voor ZZP'ers: Tellow

Als ZZP'er wil je natuurlijk zo veel mogelijk met je werk bezig zijn. Je hebt immers geen personeel in dienst om je zaken te delegeren. Financiële zaken zal je dus ook zelf moeten regelen, terwijl je het doen van de boekhouding waarschijnlijk niet bij jouw gewenste takenpakket hoort. Een boekhouder in de arm nemen is voor een ZZP"er vaak een overdreven dure oplossing. Bovendien zijn boekhouders vaak meer ingesteld op de behoeften van bedrijven in hun takenpakket. De Rabobank biedt nu een oplossing voor ZZP"ers door middel van een handige app: Tellow.

Wat is Tellow?

Tellow is zowel op de smartphone als in de browser te gebruiken. Vooralsnog is de mobile versie alleen nog beschikbaar voor iPhone gebruikers, de Android-versie wordt komende zomer gelanceerd. Android gebruikers kunnen tot die tijd de browservariant gebruiken. De app zorgt ervoor dat alle benodigde financiële zaken in één programma bij elkaar worden gebracht. Zo scant Tellow je bonnetjes in en verwerkt het deze automatisch in je administratie. Ook kun je overal factureren en kun je alle transacties real-time bijhouden.

Hoe werkt het?

De app is speciaal ontwikkeld voor de (dienstverlenende) ZZP"er. Het gaat hier om Eenmanszaken en Rabobankklanten met een zakelijke rekening. Tellow is gericht op overzicht en eenvoud, waardoor ook de ZZP"er zonder financiële achtergrond gemakkelijk zelf de boekhouding op orde kan brengen. Het geeft een actueel inzicht van de financiële situatie. Na het doen van een betaling ontvang je bijvoorbeeld een herinnering om de bon te scannen. Deze wordt gekoppeld aan de transactie en opgeslagen in de boekhouding.

Aanschaf

De kosten voor het gebruik van deze app zijn variabel: deze liggen zo tussen de €5 en €35 per maand. De kosten stijgen naarmate het gebruik van de app intensiever wordt; Tellow maakt daarbij een berekening. De klant mag daarbij op basis van tevredenheid aangeven of zij boven of onder dit bedrag gaat zitten.