Places logo
Menu

Justitie treedt harder op tegen verdachte webshops

Justitie treedt harder op tegen verdachte webshops

Justitie gaat betaalverkeer naar verdachte webshops blokkeren. Wanneer er drie aangiftes worden gedaan bij de politie, dan worden betaaldiensten ingelicht over een mogelijke oplichter. De betaaldiensten kunnen dan het betaalverkeer naar de website blokkeren.

De actie wordt uitgevoerd om er voor te zorgen dat potentiële klanten in de toekomst niet meer opgelicht worden door de malafide webshops. Het initiatief is in leven geroepen door het Openbaar Ministerie in samenwerking met Landelijk Meldpunt Internetoplichting en twaalf betaaldiensten, waaronder iDeal. Naar verwachting sluiten meer betaaldiensten zich later aan.

Thuiswinkel.org zet nog een aantal vraagtekens bij de kwestie. Hoewel de winkelketen laat weten blij te zijn met de strengere handhaving, maakt zij zich ook enigszins zorgen over de kwestie. Zij benadrukt hoe belangrijk het is dat de juiste websites worden aangepakt en dat onschuldige partijen niet per ongeluk als schuldig worden verklaard. Er moet geen sprake zijn van een aangifte als gevolg van een onenigheid tussen een particulier en webwinkel, aldus Thuiswinkel.org.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!