Places logo
Menu

Met de juiste meta description krijg jij meer websiteverkeer

Met de juiste meta description krijg jij meer websiteverkeer

De meta description: wellicht heb je de term al weleens voorbij zien komen, wellicht heb je er nog nooit van gehoord. We vertellen je er alles over én leggen uit hoe jij deze kunt inzetten voor meer websiteverkeer. En dat is wat je wilt toch?

Wat is een meta description?

De meta description is de omschrijving van de inhoud van een pagina. Je kunt het dus zien als een soort samenvatting van de content op jouw webpagina. Dit is het grijze stukje tekst in de zoekresultaten, je vindt 'm terug onder de title tag.

Je vertelt de zoeker dus welke informatie hij op jouw pagina kan verwachten. Oftewel: gaat hij het antwoord op zijn vraag hier vinden?Is de meta description belangrijk voor SEO?

Nee. Vroeger werd de omschrijving helemaal volgepropt met zoekwoorden , om op die manier zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te staan. Google heeft de meta description daarom afgeschaft als ranking factor.

'Maar jullie zeiden toch dat je meer websiteverkeer krijgt door de juiste meta description te gebruiken?'. Dat klopt! Wanneer het zoekwoord voorkomt in de meta beschrijving, wordt deze dikgedrukt weergegeven zodat het goed scanbaar is voor de lezer. Kijk maar naar het voorbeeld hierboven: 'goede huisstijl' staat in dikgedrukte letters.

Door relevante zoekwoorden te verwerken in de beschrijving zorg je ervoor dat zoekers hun zoekterm herkennen, waardoor zij sneller doorklikken naar jouw website.


Hoe schrijf je een goede meta description?

1. Geef een goede samenvatting. Dit is jouw moment om de zoeker te overtuigen dat hij op jouw pagina kan vinden wat hij zoekt.
2. Gebruik maximaal 160 tekens. Maak zo goed mogelijk gebruik van de ruimte, maar overschrijd niet de max van 160 tekens. De description wordt dan namelijk afgekapt.
3. Gebruik het zoekwoord. Zoals we je net vertelden wordt het zoekwoord dikgedrukt, waardoor je meer opvalt. Het resultaat is de reden dat je dit artikel bent gaan lezen: meer websiteverkeer!
4. Verwerk een call-to-action. Zet de zoekers aan tot actie! Je wilt toch dat ze maar jouw website gaan?Succes ermee! Wil jij graag meer websiteverkeer, maar wil dit nog niet helemaal lukken? Dan maak je waarschijnlijk nog geen gebruik van unieke en relevante content. Wij helpen je graag! Voor maar €45 per 500 woorden schrijven onze marketeers ijzersterke content voor jouw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat jij gaat groeien!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!