Places logo
Menu

E-mailbeveiliging Tweede Kamer niet op orde

E-mailbeveiliging Tweede Kamer niet op orde

Volgens website Follow The Money (FTM) is de e-mailbeveiliging op het Binnenhof niet voldoende beveiligd. De website FTM was tijdens het onderzoek namelijk in staat om e-mails te versturen uit naam van politici zoals Halbe Zijlstra en Alexander Pechthold.

Volgens de beveiligingsonderzoeker die samen werkte met FTM bleek het gebrek van SPF het grootste probleem te zijn. SPF is een protocol dat spam vermindert. Het ontbreken van dit protocol zorgt er dus voor dat het mogelijk is om e-mails te versturen uit naam van politici. Volgens NOS heeft kamervoorzitter Khadija Arib laten weten dat er snel maatregelen zullen worden getroffen.

E-mailspoofing

E-mailspoofing, waarbij een e-mailadres wordt nagebootst, zorgt ervoor dat mensen uit naam van iemand anders e-mails kunnen versturen. Hierdoor denken ontvangers dat zij een e-mail ontvangen van een bekende, terwijl dit eigenlijk van iemand anders is. Cybercriminelen zetten e-mailspoofing vaak in om ontvangers op een link of bijlage te laten klikken waardoor er sprake is van phishingmails of malware wordt geïnstalleerd.

E-mailspoofing is een redelijk gemakkelijk trucje dat ook redelijk eenvoudig tegengaan kan worden. Zo kan er allereerst gebruik worden gemaakt van spamfilters waardoor dit soort e-mails sneller worden herkend en niet in de inbox belanden. Daarnaast bieden mailproviders verschillende services om belangrijke en bekende mensen te herkennen. Ook is het van belang dat ontvangers vreemde of onverwachte links en bijlagen niet openen.

Online beveiliging

Online beveiliging wordt steeds belangrijker. Zo is het niet alleen van belang om e-mailadressen te beveiligen, maar ook websites. Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat relatief simpele maatregelen, zoals het bezit van een SSL-certificaat een groot verschil kunnen maken. "Wanneer websites beveiligd zijn door middel van een SSL-certificaat dan is het niet mogelijk voor derden, zoals hackers, om mee te kijken met gedeelde informatie. Zeker nu cybersecurity veel media aandacht krijgt, is het van belang dat bedrijven hier in meegaan en tijdig op inspelen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!