Places logo
Menu

Zakelijke dienstverlening grootste afnemer antwoordservice

Zakelijke dienstverlening grootste afnemer antwoordservice

Eerder schreven Telefoonboek en Places al over de voordelen van een goede antwoordservice en (ongeldige) excuses voor slechte bereikbaarheid. Ons punt is nu waarschijnlijk wel duidelijk: een goede antwoordservice zorgt voor betere bereikbaarheid en een professionelere klantenservice. Maar welke bedrijven hebben hier vooral baat bij? Places.nl zette de grootste antwoordservice-afnemers op een rijtje.

Zakelijke dienstverlening

Het grootste aandeel van de afnemers komt uit de zakelijke dienstverlening. Het gaat hier bijvoorbeeld om accountants, marketingbureaus, uitzendbureaus en rechtskundige dienstverlening. 25% van alle aangemelde bedrijven bij Places Antwoordservice behoort tot deze categorie. Logisch, aangezien gemiste telefoontje van klanten bij deze bedrijven al snel tot het mislopen van omzet kan leiden.

Webshops en postorder

Een andere categorie die veelvuldig gebruik maakt van antwoordservice is de webshop- en postorderbranche. Bij deze bedrijven is het belangrijk dat er altijd iemand beschikbaar is om klanten te woord te staan. Veel van het contact gaat bij deze categorie online, maar daarmee moet het belang van een telefonische klantenservice niet uitgevlakt worden. Met een antwoordservice hebben klanten in ieder geval het gevoel dat vragen over hun bestelling of verzending in goede handen is. Webshops en postorderbedrijven maken zo'n 20 % uit van alle bedrijven die bij onze antwoordservice aangesloten zijn.

Software

Bedrijven in de categorie "software" bezetten de derde plaats gekeken naar het gebruik van antwoordservice. In deze branche is het niet de core business om continu de telefoon op te nemen. Met een antwoordservice worden dit voor een groot deel uit handen genomen. 10% van de aangemelde bedrijven vallen onder deze categorie.

Overige categorieën

Natuurlijk zijn er een hoop andere branches waarvoor een antwoordservice een goede uitkomst is. Vooral veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maken graag gebruik van deze dienst, omdat zij zelf niet voldoende personeel hebben om de hele tijd bereikbaar te zijn.

Nooit meer een telefoontje missen? Places Antwoordservice biedt u optimale bereikbaarheid voor de scherpste prijs. Kijk voor meer informatie op places.nl/antwoordservice.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!