Places logo
Menu

Loyale klanten door goede klantenservice

Loyale klanten door goede klantenservice

Het succes van elk bedrijf is in grote mate afhankelijk van het behouden van bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe klanten. Loyale klanten vormen een waardevol bezit voor een bedrijf, omdat ze niet alleen regelmatig producten of diensten afnemen, maar ook positieve mond-tot-mondreclame verspreiden en bereid zijn om meer te besteden. Een van de belangrijkste manieren om loyale klanten te creëren en te behouden, is door het bieden van uitstekende klantenservice. In dit artikel onderzoeken we het belang van goede klantenservice bij het opbouwen van een loyale klantenbasis.

Wat is klantenservice?

Klantenservice omvat alle interacties tussen een bedrijf en haar klanten, zowel voor als na de verkoop van een product of dienst. Het omvat het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen, het bieden van ondersteuning en het luisteren naar feedback. Goede klantenservice gaat verder dan alleen het afhandelen van problemen; het gaat om het begrijpen en voldoen aan de behoeften van klanten op een professionele, beleefde en empathische manier.

De impact van goede klantenservice op klantloyaliteit

 1. Vertrouwen en tevredenheid opbouwen:

  Klanten hebben vertrouwen nodig in een bedrijf voordat ze bereid zijn een langdurige relatie aan te gaan. Een uitstekende klantenservice zorgt voor tevredenheid bij klanten, versterkt hun vertrouwen in het merk en vergroot de kans dat ze terugkerende klanten worden.

 2. Positieve mond-tot-mondreclame:

  Wanneer klanten een geweldige ervaring hebben met een bedrijf, zijn ze eerder geneigd om hun ervaring te delen met vrienden en familie. Dit soort mond-tot-mondreclame kan leiden tot nieuwe klanten en versterkt de reputatie van het bedrijf.

 3. Klantbehoud en herhaalaankopen:

  Een tevreden klant is veel waarschijnlijker geneigd om opnieuw producten of diensten bij hetzelfde bedrijf te kopen. Dit bevordert klantbehoud en vermindert de noodzaak om voortdurend te investeren in het aantrekken van nieuwe klanten.

 4. Verhoogde klantwaarde:

  Loyaliteit gaat vaak hand in hand met een hogere klantwaarde. Loyalere klanten zijn meer geneigd om up-sells en cross-sells te accepteren en zijn bereid om meer uit te geven aan premium producten of diensten.

Elementen van goede klantenservice

 1. Responsiviteit:

  Snel reageren op klantvragen en -problemen is essentieel om klanten het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden.

  Tip: zorg bijvoorbeeld dat je altijd bereikbaar bent via WhatsApp, zodat je snel op klantvragen- en problemen kunt reageren. Lees hier waarom jouw bedrijf bereikbaar moet zijn via WhatsApp.

 2. Empathie:

  Klanten willen zich begrepen voelen, zelfs als er een probleem is. Empathie toont aan dat het bedrijf geeft om de klant en bereid is om te helpen.

 3. Oplossingsgericht:

  Medewerkers moeten vaardig zijn in het oplossen van problemen en het vinden van bevredigende oplossingen voor klachten.

 4. Personalisatie:

  Het kennen van de klant en het leveren van een persoonlijke ervaring creëert een sterke band en geeft klanten het gevoel dat ze speciaal zijn.

 5. Follow-up:

  Na de interactie contact houden met de klant toont betrokkenheid en kan eventuele verdere problemen voorkomen.

Nog meer lezen over hoe jij jouw klanten de service kunt geven die zij verdienen? Klik dan hier en leer alles over het beantwoorden van klachten en vragen!

Het belang van investeren in klantenservicemedewerkers

Het succes van een goede klantenservice staat of valt met de mensen die het bedrijf vertegenwoordigen. Investeren in getrainde, gemotiveerde en tevreden klantenservice medewerkers is van cruciaal belang. Tevreden medewerkers zijn eerder geneigd om positieve ervaringen aan klanten over te brengen en zich in te zetten voor het oplossen van problemen. Een andere manier om een uitstekende klantenservice te krijgen, is door deze uit te besteden aan een extern bedrijf.

Benieuwd geworden naar hoe wij jou kunnen helpen met het verbeteren van de klantenservice? Neem dan snel een kijkje bij onze pakketen van Places Antwoordservice, of vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze online marketeers. Gedurende dit gesprek zal een van onze marketeers al jouw vragen over online marketing beantwoorden.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!