Places logo
Menu

Werken in teams: hoe teamgrootte de effectiviteit beïnvloedt

Werken in teams: hoe teamgrootte de effectiviteit beïnvloedt

Heeft u wel eens in een grote groep vergaderd en beslissingen geprobeerd te maken? Dan weet u vast hoe ellenlang de discussies kunnen duren en dat beslissingen uit kunnen blijven. Wanneer een team te groot is wordt het moeilijker om technische en coördinerende informatie uit te wisselen. Wanneer u deze structuur in uw bedrijf hanteert, kan dit ten koste gaan van uw werkproces. Places.nl geeft u handvatten voor het verbeteren van uw teams.

Teamgrootte

Uit onderzoek is gebleken dat er een perfecte teamgrootte bestaat, namelijk zes tot acht personen. Wanneer een team dit aantal overschrijdt zijn werknemers minder geneigd om betrokken te zijn bij elkaar. Daarnaast speelt dan het bystander effect grotere rol. Dit houdt in dat de verantwoordelijkheid vervaagd op het moment dat er veel mensen in de buurt zijn. Men gaat er dan vanuit dat 'een ander dit wel oplost' terwijl ieder ander dit ook denkt. Dit effect vergroot naarmate er meer mensen in de buurt zijn. Deze twee effecten zijn niet voordelig voor de productiviteit van een team.

Efficïente samenwerking

Stel daarom kleine teams samen, wanneer er tussen de zes en acht personen in een team zitten is gebleken dat de productiviteit het grootste is. Maak daarom voor dat ene grote project meerdere kleine teams die verantwoordelijk zijn voor een deel van het project. Hierbij kan bijvoorbeeld een van de teams verantwoordelijk gemaakt worden voor het werven van klanten.

Tegenwoordig bestaan er allerlei tools om deze vorm van werken te faciliteren. Zo kan Places.nl voor u een potentiële klanten bestand leveren op maat. Places.nl kan uw team ook perfect helpen bij het samenstellen van een website volgens de voorkeuren van het team. Wanneer u niet genoeg mensen heeft om teams van rond de zeven op te stellen kunt u bijvoorbeeld ervoor kiezen uw werknemers te ontzien door gebruik te maken van de Places Antwoordservice, zodat zij zich niet bezig hoeven te houden met elk binnenkomend telefoontje. Bel vrijblijvend naar 024 - 3555 299 voor informatie over al deze diensten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!