Places logo
Menu

Werelddag van de Telecommunicatie en Informatiemaatschappij

Werelddag van de Telecommunicatie en Informatiemaatschappij

Donderdag 17 mei is uitgeroepen tot World Telecommunication and Information Society Day. Deze dag is door de Verenigde Naties (VN) in het leven geroepen, de datum is gekozen omdat in 1969 de Internationale Telecommunication Union (ITU) werd opgericht. De dag vraagt aandacht voor het belang van internet en andere informatie- en communicatietechnologieën, ook wel ICT genoemd, voor de maatschappij. Verder is de dag een samenvoeging van de World Telecommunication Day en de World Information Society Day. Respectievelijk een dag om de oprichting van de ITU te herdenken en de dag om aandacht te vragen voor het belang van ICT. Tegenwoordig worden deze twee gecombineerd.

Thema

De dag heeft elk jaar weer een ander thema. In 2012 was het thema bijvoorbeeld vrouwen en meisjes in de ICT, in 2016 ICT ondernemerschap voor sociale invloed en in 2017 Big Data for Big Impact. Dit jaar staat in het teken van positief gebruik van artificial intelligence (AI) ten behoeve van een ieder. De VN heeft namelijk een aantal duurzame ontwikkelingsdoelen, Sustainable Development Goals (SDG"s) genaamd. Omdat het een internationale dag is, wordt er in ieder land aandacht aan besteed.

Competities

In Hong Kong is er een wedstrijd uitgeroepen om applicaties op de telefoon te verbeteren met behulp van AI, onder de noemer "maak ons leven makkelijker met AI". Ook in Nederland is er een wedstrijd uitgeroepen. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar kunnen een video van drie minuten insturen dat gaat over (een deel van) het thema van dit jaar. De drie beste video"s kunnen prijzen winnen variërend van 250 dollar tot een toegangsbewijs met hotelovernachting voor de jaarlijkse CANTO conferentie in Panama. CANTO is een bedrijf dat autoriteit is op het gebied van informatie, communicatie en technologie.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!