Places logo
Menu

Verpleegkundigen verzetten zich tegen administratieve omslachtigheden

Verpleegkundigen verzetten zich tegen administratieve omslachtigheden

Verpleegkundigen en verzorgenden eisen minder administratieve rompslomp in de zorg. Zij voeren actie om de administratieve druk te verminderen en om, zo hopen zij, een definitieve oplossing te kunnen bewerkstelligen.

Zij voeren actie door alleen nog maar de administratieve werkzaamheden uit te voeren die betrekking hebben tot de patiënt. De zorgmedewerkers staken niet, want dat zal ten koste gaan van de patiënten.

Een groot deel van de administratieve werkzaamheden zijn volgens de verpleegkundigen niet nuttig omdat ze daardoor minder tijd hebben voor patiënten.

In navolging van actievoering door leraren en huisartsen tegen dezelfde soort bureaucratie, uiten nu ook verpleegkundigen hun frustraties. Het kabinet heeft wel al laten weten dat zij deze administratieve rompslomp wil aanpakken.

Constante verantwoording

Onder de administratie die de verpleegkundigen nutteloos achtten valt de doelgroepregistratie, urenregistratie en mappen voor de inspectie. Deze zullen zij dus niet uitvoeren. Een voorbeeld van een administratieve handeling waar zorgpersoneel zich aan ergert, is de 5-minuten registratie. Zij moeten dan via hun telefoon om de 5 minuten aangeven wat zij op dat moment aan het doen zijn.

Volgens beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden V&N hadden al ruim duizend zorgmedewerkers zich aangemeld voor het protest. Naast medewerkers zijn er ook een aantal organisaties die zich hebben aangesloten bij de actie.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!