Places logo
Menu

5 manieren om uw waardering voor uw medewerkers te laten zien

5 manieren om uw waardering voor uw medewerkers te laten zien

Dat bedrijven hun medewerkers waarderen, dat is een feit, toch? Lang niet overal voelen medewerkers zich echt gewaardeerd door hun werkgevers en dit is een groot probleem in het bedrijfsleven. Waardering en erkenning kunnen namelijk erg grote drijfveren zijn tijdens de loopbaan van een persoon. Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de mensen die ontslag neemt, dit doet omdat ze geen goede relatie hebben met de werkgever.

Denkt u dat uw werknemers zich gewaardeerd voelen? Met deze tips weet u het voortaan zeker.

#1: Neem ze serieus

Wanneer de inbreng van medewerkers serieus genomen wordt door de leidinggevende, voelen de werknemers zich gewaardeerd. Al helemaal als deze ingebrachte punten ook echt opgepakt en verbeterd worden door het bedrijf. De medewerkers willen graag gehoord worden, dus zorg ervoor dat u een luisterend oor en oprechte interesse te bieden heeft.

#2: Kwaliteiten herkennen, erkennen en er een beroep op doen

Uw werknemers hebben waarschijnlijk allemaal andere kwaliteiten en talenten. Het zit er dik in dat u ze juist om deze specificaties heeft aangenomen. Wanneer u als leidinggevende deze kwaliteiten herkent en ook erkent, kunt u er daadwerkelijk beroep op doen. Uw medewerkers zullen het erg fijn vinden dat ze hun talenten in kunnen zetten om het werk nog beter op te kunnen leveren.

#3: Ontwikkeling en scholing

U heeft vast wel iemand in uw kennissenkring die bij zijn of haar baan een doorgroeimogelijkheid kreeg. Dit kan een enorm veel zelfvertrouwen bieden aan iemand wanneer het bedrijf zo in hem of haar gelooft. Op deze manier kan de werknemer zijn talenten ontwikkelen door middel van scholing of een cursus en uw bedrijf heeft op de lange termijn erg veel profijt van de nieuwe en ontwikkelde talenten van uw werkkracht.

Doorgroeien kan op gebied van kennis, vaardigheden, ervaring, bewustwording en autonomie.

#4: Verantwoordelijkheden geven

Als u uw medewerkers verantwoordelijkheden geeft die aansluiten bij hun talenten en kennis, zullen zij zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om de opdrachten goed uit te voeren. Wanneer mensen te weinig verantwoordelijkheid hebben in het bedrijfsleven, dan kan dit uitmonden in verveling en leiden tot ontslag. Mensen willen zich graag nuttig voelen en wat is een betere manier dan resultaten boeken voor de organisatie waar ze bij werken?

#5: Betrek ze erbij

Om werknemers te krijgen die zich betrokken voelen bij het bedrijf, hoeft u ze alleen maar echt te betrekken bij het bedrijf. Zo simpel is het. Betrek uw medewerkers bij sommige beslissingen en ga niet alles in uw eentje doen. Op deze manier voelen zij zich gewaardeerd en komt u wellicht met nieuwe inzichten die goed voor de organisatie zullen zijn. Daarnaast zijn bedrijven met betrokken medewerkers tot wel 51% productiever dan bedrijven die daar helemaal geen aandacht aan besteden. Betrokken medewerkers presteren ook 20% tot 28% beter dan medewerkers die niet betrokken zijn bij besluitvorming.

Conclusie

Waardering gaat niet alleen om het uitspreken van een paar woorden, het kan op vele manieren geuit worden. Waardering gaat om het laten zien aan iemand dat u het fijn vindt om hen in het bedrijf te hebben, dat u hun talenten herkent en ze ook benut en dat u zelf net zo geïnvesteerd bent in uw medewerkers als zij in het bedrijf. Uiteindelijk gaat waardering om het motiveren en stimuleren van uw medewerkers. Hierdoor wordt het onderlinge vertrouwen groter, stijgt het zelfvertrouwen van uw werkkrachten en wordt de algehele sfeer en onderlinge relatie veel beter. Wederzijdse waardering zorgt aan het eind van de dag voor een positief en zuiver werkklimaat.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!