Places logo
Menu

Top 10 leukste personeelsuitjes

Top 10 leukste personeelsuitjes

Het is weer zover. Je hebt besloten je personeel te trakteren op een geweldig personeelsuitje. De vorige keren ben je gaan bowlen, maar deze keer wil je toch wat beter uitpakken. Er zijn grofweg drie soorten personeelsuitjes: etentjes, activiteiten en reizen. De reisjes komen het minst vaak voor omdat die gewoonweg ontzettend veel geld kosten.

#1 Uiteten

Een van de meest voorkomende personeelsuitjes is gezamenlijk naar een restaurant gaan. Uit eten klinkt misschien cliché, maar het valt nog altijd enorm in de smaak bij het personeel. Omdat de drempel om te gaan zo laag ligt, is dit een van de uitjes waarbij je het meeste personeel wel meekrijgt. Heel veel restaurants hebben daarbij een speciaal arrangement voor grote groepen zoals bedrijfsuitjes.

#2 Natuur tripje

De natuur ingaan is naast gezellig ook nog eens heel gezond! We hebben hier in Nederland enorm veel mooie natuur. Gezamenlijk een wandeling erdoorheen maken, kan leiden tot een goed groepsverband. Je leert elkaar hier immers op een hele andere manier kennen dan op kantoor.

#3 Tokkelen

In het kader van de natuur ingaan met zijn allen: tokkelen. Misschien heb je er al eens van gehoord, van die enorme klimparken hier in Nederland. Trek je collega's omhoog en tokkel razendsnel weer naar beneden over verschillende parcours. Durft niet iedereen? Geen probleem, er zijn tokkelbanen op verschillende hoogtes waardoor er voor iedereen eentje bij zit. Pluspunt: dit is gelijk een goede oefening in teambuilding!

#4 Escape room

Het fenomeen van de escape room is de laatste paar jaar enorm gegroeid. Iedereen doet het met feestjes, uitjes of gewoon met familie. Het mooie aan een escape room is dat je samen moet werken om eruit te komen. Het is dus de ideale manier om je medewerkers goed op elkaar af te stemmen. Misschien geeft het jou zelfs wel inzicht in wie je later samen moet laten werken en wie juist helemaal niet.

#5 Iets nieuws leren

Wil je liever echt een educatief uitje? Dan kan je overwegen met je personeel naar een workshop te gaan. Let wel: Wanneer je met een hele grote groep bent, kan het zijn dat dit voor complicaties zorgt bij het bedrijf waar je de workshop wil volgen. Zorg er altijd voor dat je hierover contact opneemt met de workshopbegeleider.

#6 Vervoer jezelf

Een steeds populairder wordend personeelsuitje is het "vervoer jezelf" uitje. Hierbij neem je het personeel mee naar een verhuur van bepaalde voertuigen die niet alledaags zijn. Er zijn enorm veel aanbieders van groepsuitjes die draaien om bootje varen, rijden in tuktuks of op e-bikes door de Veluwe. Blijkbaar vindt het personeel van menig bedrijf het enorm leuk om voertuigen te leren besturen die ze nog nooit hebben aangeraakt.

#7 Zeepkisten race

Laat de creativiteit door je personeel heen gaan. Met een zeepkisten race mogen ze eerst hun zeepkist pimpen naar smaak. Dit kunnen ze in teams doen, waardoor je de samenwerking verbeterd. De uiteindelijke race kan juist heel erg competitief worden. Met verschillende opdrachten kunnen punten worden verdient en degene die de meeste punten heeft en creativiteit heeft getoond, wint eeuwige trots.

#8 Tv-uitje

Nee, jullie gaan niet naar Hilversum om alle tv-show bij te wonen. Een tv-uitje gaat om het naspelen van een tv-show. Denk hierbij als het uitspelen van spellen als Expeditie Robinson of Wie is de Mol? Dit zijn echte teambuilding spellen waar je personeel helemaal in op kan gaan. Omdat de programma's zulke hits zijn op televisie, zal iedereen het spel kennen, al is het maar van naam. Vergen deze twee programma's net iets teveel van het fysieke uithoudingsvermogen van het personeel, dan kan je natuurlijk ook nog een culinair teamuitje pakken met Masterchef! Zet je koksmuts op en strijden maar!

#9 De ontvoerde directie

Mysterie, spanning, dit uitje heeft het allebei! Dit is een verrassingsuitje waarbij iedereen de dag begint als elke andere. Tot de beelden van de ontvoerde directeur opduiken. Het personeel kan de directeur alleen bevrijden door samen te werken. Aan het eind van de dag kan je altijd nog een diner of bbq toevoegen om het op een luchtige noot af te sluiten.

#10 Lasergamen op kantoor

Lasergamen als personeelsuitje is niet bepaald nieuw, maar wat nou als je er helemaal de deur niet voor uit hoeft? Verschillende bedrijven bieden nu de optie om te kunnen lasergamen op het kantoor! Je doodgewone kantoor verandert hierbij in een slagveld. Rondrennende medewerkers proberen zich schuil te houden achter bureaus. Het is uitdagend, spannend en vooral: net iets anders dan al die andere personeelsuitjes.

Dus laat het avondje bowlen dit jaar lekker zitten en kies een van de vele andere opties die personeelsuitjes met zich meebrengen. Denk eraan: de uitjes zijn perfect om de medewerkers extra hart voor de zaak te geven, de merkwaarden in het hoofd te krijgen en vooral om even uit de sleur van het dagelijks leven te stappen. Samenwerken, competitie en…

Actie!

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!