Places logo
Menu

Dit vinden millennials belangrijk op de werkvloer en zo speelt u er op in als werkgever!

Dit vinden millennials belangrijk op de werkvloer en zo speelt u er op in als werkgever!

In 2020 bestaat meer dan een derde van de wereldwijde beroepsbevolking uit millennials: niet-loyaal, zelfingenomen en passief? Of juist digitale en innoverende ondernemers? Tijd om daar een antwoord op te krijgen en een beeld te vormen wat millennials belangrijk vinden aan hun baan. ManpowerGroup deed in 2016 onderzoek naar de carrière van millennials en vormde een visie op 2020. Wat kunt u als werkgever met deze inzichten? Places.nl zette het voor u op een rijtje.

Veertig uur per week?

Waar millennials volgens sommigen de naam hebben werk niet zo belangrijk te vinden, vertellen de cijfers toch echt een ander verhaal. In Nederland geeft 60% aan meer dan 40 uur per week te werken, mondiaal is dit zelfs 73%. Van de millennials wereldwijd heeft 62% twee of meer betaalde banen. In India maken millennials gemiddeld de meeste uren (52 uur per week), in Australië ligt dit aantal het laagst (41 uur per week).

Geld, zekerheid en vrije tijd

Drie dingen zijn voor millennials erg belangrijk als ze kiezen waar en hoe ze werken: geld (92%), zekerheid (87%) en vakantie/vrije tijd (86%). Millennials willen beloond worden voor hun inspanningen, zich zeker voelen van hun baan en de vrijheid hebben om eens in de zoveel tijd een pauze in te lassen. Daarnaast vinden ze het belangrijk om te werken met fijne collega's en plezier te hebben tijdens het werk: 80% geeft aan hier waarde aan te hechten. De top vijf prioriteiten bij het kiezen van een baan wordt compleet gemaakt door de mogelijkheid om flexibel te werken (79%).

Herkenning en erkenning

Daarnaast vinden millennials het belangrijk dat hun kwaliteiten worden gezien. Bij gebrek aan waardering overweegt de helft van hen een vertrek bij de huidige werkgever. Als millennials om zich heen gaan kijken, tellen ook zaken als salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden mee. Hoe kunt u dit voor zijn als werkgever? Geef medewerkers bijvoorbeeld vaker feedback in een persoonlijk gesprek.

Vijf take-aways

Nu u weet dat millennials wel degelijk hard en veel willen werken en wat zij belangrijk vinden op de werkvloer, kunt u hier rekening mee houden. Wij hebben ten slotte een aantal praktische tips voor u die u zeker ook mee kunt nemen bij het aantrekken, behouden en ontwikkelen van millennials binnen uw bedrijf:

  1. Deel voorbeelden van mensen die doorgegroeid zijn binnen uw bedrijf door het volgen van opleidingen en training on the job. Millennials vinden het goed om te zien hoe hun carrière kan ontwikkelen binnen uw bedrijf.
  2. Millennials houden van nieuwe mogelijkheden en dan niet perse bij een andere werkgever. Creëer binnen uw bedrijf mogelijkheden om verschillende projecten te doen in diverse teams. Zo doen ze op allerlei plekken in de organisatie ervaring op en bouwen ze aan hun netwerk.
  3. Geef regelmatig feedback tijdens een persoonlijk gesprek en bevestig de kwaliteiten van uw medewerkers. Ontdek nieuwe kanalen om uiting te geven aan waardering door managers en leeftijdsgenoten. Zo houdt u medewerkers betrokken.
  4. Geef millennials een break als zij daar behoefte aan hebben. Zij willen af en toe even bijtanken en daar zult u als werkgever in tegemoet moeten komen. Wees duidelijk over de flexibiliteit die uw bedrijf kan bieden.
  5. Millennials staan open voor alternatieve werkvormen, zoals parttime werken, zelfstandig ondernemen of het combineren van verschillende banen. Geef medewerkers flexibiliteit in de manier waarop, waar en wanneer zij werken en zorg voor variatie in projecten. De betrokkenheid neemt hierdoor toe en millennials blijven langer verbonden met uw organisatie.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!