Places logo
Menu

Organisaties vechten om vakantiekrachten

Organisaties vechten om vakantiekrachten

In mei werden op de vacaturewebsites van Nederland bijna drie keer zoveel vakantiebanen aangeboden als in 2016. Dat blijkt uit opgevraagde data bij Randstad, YoungCapital. Meest aangeboden vakantiebanen zijn postbodes, schoonmakers en thuiszorgers. Ook supermarkten zoals Albert Heijn, Dirk en DekaMarkt zijn hevig op zoek naar versterking tijdens zomermaanden.

Top 10 zomerjobs

De top tien van meest aangeboden zomerjobs van 2019 zijn:

 1. PostNL (22.79%)
 2. Tzorg (13.65%)
 3. Sandd (8.39%)
 4. Hago (4.82%)
 5. Albert Heijn (3.27%)
 6. Dirk (3.27%)
 7. Dekamarkt (3.26%)
 8. EW Facility Services (2.20%)
 9. Hunkemoller (1.99%)
 10. Gom (1.73%)

Volgens een woordvoerder van Indeed blijkt het moeilijkst op te vullen vacatures die van postbezorgers te zijn, terwijl daar juist het meest van nodig zijn. Dit komt omdat deze bijbanen vaak maar voor een paar uur per week zijn. PostNL bevestigt aan RTL Z dat het om zomerbanen van 4 tot 6 uur in de week gaat. Wie even snel wil bijverdienen deze zomer, kiest dus niet voor een baantje als postbode. PostNL probeert daarom te benadrukken waarom het aantrekkelijk is om postbode te worden, door onder andere te benoemen dat jongeren lekker kunnen uitslapen, wat ze beginnen pas rond 11 uur. Verder zijn ze lekker buiten in de zon en zijn ze eigen baas. Toch overweegt PostNL vooralsnog niet om het uurloon voor vakantiewerkers te verhogen. Postbodes ouder dan 17 jaar ontvangen een kleine 10 euro bruto per uur.

Horeca en promotiewerk blijven populair

Er is niet alleen meer vakantiewerk, maar ook het aantal jongeren dat een vakantiebaan zoekt is volgens de uitzendbureaus gestegen. Een woordvoerder van YoungCapital liet weten dat er het meest wordt gesolliciteerd op promotiewerk, baantjes in de detailhandel, logistieke functies en banen in de horeca. Deze worden het makkelijk opgevuld met vakantiekrachten.

Foto:Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!