Places logo
Menu

Uw eigen bedrijf opstarten? Dan mag u dit niet missen!

Uw eigen bedrijf opstarten? Dan mag u dit niet missen!

Deze zakelijke apps vergemakkelijken een vliegende start

Om in deze dynamische tijden een eigen bedrijf te beginnen, moet u zich goed voorbereiden. Daarbij moet u niet alleen naar de gaten in de markt kijken, maar ook naar de risico's die deze sprong met zich meebrengt. Het vereist motivatie, vakkennis en niet te vergeten: wilskracht! En een goede voorbereiding is het halve werk. Bij deze voorbereiding hoort natuurlijk het schrijven van een ondernemingsplan en het verkennen van de markt. Maar zodra u een idee hebt en deze wilt uitvoeren, dan zult u verder moeten gaan denken. Hoe gaat u uw bedrijf opzetten? Waar wilt u uw kantoor openen? En welke middelen kunt u daarbij gebruiken? Places.nl legt het u uit in deze blog!


Ga met de tijd mee

Een van de middelen om een bedrijf goed te laten lopen, is het met de tijd meegaan. Tegenwoordig wordt alles gedigitaliseerd en wordt het meeste opgeslagen in de 'cloud'. Om een hedendaags bedrijf op te zetten, is het niet te missen om mogelijkheden te bieden die digitalisering mogelijk maken. Zo voorkomt u dat u later in de papieren zit, terwijl uw concurrentie u een stapje voor is. Houd uw bestanden up-to-date, ook onderweg

Apps die het mogelijk maken om onderweg bestanden te openen, bewerken, op te slaan en te delen zijn een must. Neem bijvoorbeeld Microsoft Office Mobile. Met behulp van deze app voor Android, kunt u overal gemakkelijk Word-, Excel- en Powerpointbestanden openen. Hierdoor kunt u, waar u zich ook bevindt, even snel dat documentje erbij pakken dat u nodig hebt voor de vergadering, of die offerte voor een potentiële klant. Deze app kunt u koppelen aan OneDrive of Dropbox, waardoor u bestanden kunt opslaan en ophalen uit de cloud.

Nieuwe bestanden gemakkelijk delen

Niet alleen is het bewerken van bestanden onderweg gemakkelijk, maar bestanden invoeren is ook heel handig. U krijgt bijvoorbeeld een voorstel voorgelegd en voordat u akkoord kunt gaan, moet u allereerst overleggen met uw collega's. Dan is het handig als zij het document ook kunnen lezen. Met behulp van de app CamScanner kunt u gemakkelijk met uw smartphone documenten inscannen. Deze app kan de teksten scherp vastleggen, de kwaliteit verbeteren en eventueel kunt u de scans ook nog bijsnijden. Dankzij deze app kunnen vrijwel alle bestanden mobiel gemaakt worden.


Het uitstippelen van een (zaken)reis

Niet alleen is het mobiel maken van bestanden belangrijk, maar het mobiliseren van uw werknemers kan ook nodig zijn. Als ze voor uw bedrijf regelmatig op zakenreis moeten, is de app Kayak een handige oplossing voor het uitstippelen van de reis. Deze app bundelt informatie over hotels, vluchten, transfers en vervoer ineen, zodat het overzicht behouden blijft. De app kan dan persoonlijke reisschema's maken specifiek voor uw reis en u op de hoogte houden van prijswijzigingen. Een handige app om reizende werknemers geinformeerd te houden.

Maak het bijhouden van uw uitgiften gemakkelijk

En niet alleen werknemers die op zakenreis gaan hebben uitgaven die bijgehouden moeten worden, maar ook lokale werknemers. Deze uitgaven kunnen heel gemakkelijk bijgehouden worden met de zakelijke app Expensify. Expensify gaat verder dan alleen het inscannen van bonnetjes, want via de app kunnen reisvergoedingen gedeclareerd worden en worden de gegevens direct gewijzigd. Hierdoor wordt het overzicht behouden en kunt u als werkgever gemakkelijk zien hoe het budget besteed wordt.

Wanneer bent u bereikbaar?

Doordat smartphones en tablets steeds krachtiger worden, veelzijdiger en dus productiever, is het slim en handig om daar zoveel mogelijk gebruik van te maken. Een startend bedrijf kan een voorsprong krijgen om gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

Het is ook handig voor uw klanten om te weten wanneer u bereikbaar bent. Hiervoor is zichtbaarheid op verschillende websites en apps handig. Via Openingstijden.com toont u gemakkelijk alle informatie van uw bedrijf. Zo zien klanten in één oogopzicht waar u zit, wanneer u bereikbaar bent en natuurlijk wanneer u open bent. Bent u een drukke ondernemer en heeft u niet altijd tijd om de telefoon aan te nemen, dan is Places Antwoordservice de oplossing voor u.

Benieuwd wat Places voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 024-3555299. We voorzien u graag van vrijblijvend advies en denken met u mee!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!