Aantal faillisementen in Nederland weer flink gedaaldFaillissementen Nederland

Volgens kredietverzekeraar Atradius is het aantal faillisementen dit jaar in Nederland gedaald tot een recordlaagte. Zoals het er nu uit ziet zal het aantal faillisementen dit jaar met 12 procent dalen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal faillisementen daalt harder dan experts hadden verwacht, zij voorspelden voor dit jaar namelijk een daling van 8 procent.

Voorspelling 2019

Volgens Atradius zal het aantal faillisementen dit jaar dalen tot 51 procent van het aantal faillisementen in 2007, vóór het uitbreken van de crisis. De grote daling in het aantal faillisementen komt doordat de economie in Nederland sterk groeit. Desondanks zal deze daling volgend jaar waarschijnlijk stagneren, dan verwacht de kredietverzekeraar een afname van slechts 3 procent. Dit komt doordat de economie in 2019 minder hard zal groeien, er zal dan meer inflatie zijn en minder koopkracht.

Meer faillisementen in Verenigd Koninkrijk

Hoewel het aantal faillisementen in Nederland daalt, is het in het Verenigd Koninkrijk anders, daar gaan juist meer bedrijven failliet. Zo verwacht de kredietverzekeraar in 2018 een toename van 6 procent en in 2019 een stijging van 3 procent in het aantal faillisementen. De Brexit kan de komende tijd veel invloed hebben op de Britse economie. Bij een harde brexit waarbij het VK de gemeenschappelijke Europese markt verlaat, zullen importkosten hoog oplopen. Dit kan de situatie verslechteren voor zowel het Verenigd Koninkrijk als omringende landen, waaronder Nederland.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek