Omzetstijging voor supermarktketen JumboOmzetstijging voor supermarktketen Jumbo

Nu het 2018 is kan er worden vastgesteld welke winkels het afgelopen jaar een hoge omzet hebben gemaakt. Volgens Nu.nl heeft supermarktketen Jumbo goede zaken gedaan in 2017. De omzet van Jumbo-winkels is namelijk in 2017 met 5% gestegen, de omzet uit de online activiteiten van Jumbo zijn zelfs verdubbeld. Daarnaast maakten de restaurants van La Place, die nu onder de hoede van Jumbo zijn, in 2017 een omzetgroei van 34,1 procent. Volgens het AD wilt Jumbo met La Place een enorme versnelling maken in de horeca. In de horeca gelden hogere marges op producten dan in de supermarkt, hierdoor is het erg aantrekkelijk voor Jumbo om zich meer op horeca te richten. Er kwamen in 2017 dan ook dertig vestigingen van La Place bij.

Combiwinkels

Jumbo heeft de afgelopen vier jaar geëxperimenteerd met een samenwerking tussen La Place en Jumbo. In deze combiwinkels genaamd Foodmarkt en Jumbo City wordt het beste van Jumbo met het beste van La Place gecombineerd. Klanten kunnen er hun boodschappen doen, vers bereid eten kopen of het direct ter plekke opeten. Jumbo zal in 2018 ongetwijfeld door gaan met het verder uitwerken van deze formule.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek