Places logo
Menu

Nederlandse werknemer vindt waardering belangrijker dan geld

Nederlandse werknemer vindt waardering belangrijker dan geld

Nederlandse werknemers voelen zich meer gewaardeerd op de werkvloer als ze regelmatig aandacht of een compliment van de leidinggevende krijgen. Dat telt zwaarder dan een financiële beloning. Momenteel voelen de Nederlandse werknemers zich redelijk gewaardeerd op het werk. Driekwart van de gevraagde werknemers geeft het waarderingsgevoel een zeven of hoger. Dat blijkt uit onderzoek van meer dan vijfhonderd Nederlandse trainings- en adviesbureaus.


Waardering

Werknemers voelen zich vooral gewaardeerd als de leidinggevende luistert naar hun mening of wanneer de leidinggevende complimenten geeft over het werk dat gedaan is. Een promotie of een bonus dragen het minste bij aan het waarderingsgevoel. Ook staat respect bij veel werknemers hoog in het vaandel. Driekwart van de werknemers heeft het gevoel dat zijn leidinggevende hem respecteert als persoon, met oog voor hun vermogen en talent.

Een opvallend punt is dat ongeveer de helft van de werknemers vindt dat hij niet voldoende financiële beloning krijgt voor geboekte resultaten. Toch blijken emotionele aspecten, zoals een luisterend oor, belangrijker te zijn.


Het Nieuwe Werken

Met de komst van Het Nieuwe Werken is het leidinggeven sterk aan het veranderen. Leidinggeven op afstand zorgt voor minder directe contactmomenten, waardoor werkgevers op moeten letten dat zij de werknemer niet uit het oog verliezen. Persoonlijk contact is juist belangrijk voor een gevoel van waardering onder werknemers. Aan werkgevers dus de moeilijke taak om het gevoel van waardering op peil te houden.


Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!