Places logo
Menu

Nederland en Amerikaanse staat Michigan ondertekenen contract voor innovatie

Nederland en Amerikaanse staat Michigan ondertekenen contract voor innovatie

Vandaag tekenden Nederland en de Amerikaanse staat Michigan een samenwerkingsverband om de innovatie in de auto-industrie te versterken. In de overeenkomst spreken de Nederlandse en Amerikaanse bedrijven af ideeën en nieuwe technologieën uit te wisselen waardoor innovatie gemakkelijker wordt. Ook moet door de overeenkomst de productie van auto-onderdelen en auto"s zelf van de twee partijen beter op elkaar af te stemmen.

Positieve reacties beide partijen

De overeenkomst werd woensdag getekend door Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en de Amerikaanse gouverneur Rick Snyder. Beiden reageerden positief op deze samenwerking. Staatssecretaris Keijzer: "Nederlandse ondernemers excelleren als hightech toeleverancier, ook als het gaat om de slimme mobiliteit van de toekomst. Deze overeenkomst geeft hen extra innovatiemogelijkheden in het hart van de Amerikaanse auto-industrie. De samenwerking heeft ook economische waarde voor zowel Michigan als Nederland. Bijvoorbeeld als de productielijnen van toeleveranciers en autoproducenten beter op elkaar worden afgestemd."

Snyder voegde hier aan toe: "Deze overeenkomst gaat leiden tot een mooie samenwerking waarin we onderzoek en ontwikkeling gaan delen als het gaat om het ontwikkelen en produceren van slimme vervoersmiddelen. Er zijn opvallende overeenkomsten tussen Michigan en Nederland op het gebied van maakindustrie en productinnovatie. Door samenwerking kunnen we daar gezamenlijk meer voordeel uit halen. Technologieën die met internet verbonden voertuigen en zelfrijdende auto"s mogelijk maken, ontwikkelen zich snel. Daarom is het essentieel dat we mondiaal beleid, regulering en standaarden harmoniseren om dit type vervoer veilig te houden en toegankelijk voor iedereen te maken."

Waarom Michigan?

De keuze van Michigan komt niet als een verrassing. Nederland heeft al langer goede banden met deze Amerikaanse staat. Zo wonen er ruim een half miljoen Amerikanen van Nederlandse afkomst in Michigan en is de export van Michigan naar Nederland goed voor ongeveer 330 miljoen dollar. De twee partijen vullen elkaar goed aan op het gebied van de auto-industrie, aangezien in Michigan een groot aantal autoproducenten gevestigd is en Nederland uitblinkende techniek leveranciers huist zoals NXP en TomTom.

Deze overeenkomst is een van de uitkomsten van de innovatiemissie waar Nederlandse kennisinstellingen, bedrijven en de overheid in het afgelopen najaar hebben gehad. Dit werd gedaan om te onderzoeken of er mogelijkheden waren voor een eventuele samenwerking.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!