Places logo
Menu

Kadaster meldt 7,6% meer verkochte woningen in november

Kadaster meldt 7,6% meer verkochte woningen in november

Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er in november van dit jaar 19.647 verkochte woningen zijn geregistreerd. Ten opzichte van november 2016 betreft dit een stijging van 7,6 procent.

Oktober 2017

In oktober 2017 was het aantal geregistreerde woningen iets hoger, namelijk 20.143. In november is het aantal woningen dus gedaald met 2,5 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

Transacties van bestaande koopwoningen worden geregistreerd zodra een notaris de transactie laat inschrijven bij Het Kadaster.

Soort woning

In vergelijking met november vorig jaar, is de hoogste stijging in november 2017 genoteerd bij hoekwoningen - er zijn 16,2 procent meer hoekwoningen verkocht. Bij appartementen was een daling te zien van 0,7 procent ten opzichte van 2016.

Vergeleken met oktober 2017 is er alleen bij hoekwoningen een stijging te zien - ze stegen met 1,3 procent. De grootste daling is te zien bij vrijstaande woningen met een daling van 6,1 procent.

Per provincie

In vrijwel alle provincies is het aantal geregistreerde verkochte woningen gestegen ten opzichte van november 2016.

In Noord-Holland is echter wel een daling te zien van 1,1 procent en Utrecht ziet het aantal verkopen ook dalen met maar liefst 6,1 procent. Flevoland kent de grootste stijging met een stijgingspercentage van 7,7 procent.

Foto: Bigstock

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!