Places logo
Menu

Helft van de werknemers in Nederland heeft klachten door een verkeerde werkhouding

Helft van de werknemers in Nederland heeft klachten door een verkeerde werkhouding

Tegenwoordig vinden de meeste banen achter een bureau plaats, waardoor werkhouding een belangrijk onderwerp is geworden. Veel mensen zitten urenlang naar een scherm te staren. Het is algemeen bekend dat langdurig schermgebruik nadelig kan zijn voor de ogen, maar een verkeerde werkhouding kan nog veel meer klachten geven. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers in Nederland lichamelijke klachten heeft tijdens of door het werk. Wat zijn de gevolgen en wat kunnen werkgevers hier aan doen?

Gevolgen verkeerde houding

Een verkeerde lichaamshouding kan vervelende klachten tot gevolg hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld last krijgen van pijn in de rug, nek of in spieren, zenuwen en gewrichten. Dit leidt vervolgens tot minder productiviteit en zelfs verzuim. Ook kan een verkeerde houding gevoelens van stress en somberheid tot gevolg hebben, vanwege een ingezakte houding. Kortom, een groot aantal gevolgen die u graag wilt voorkomen.

Hulpmiddelen

Natuurlijk is er nagedacht over manieren om op het werk een juiste werkhouding aan te nemen. Er zijn bijvoorbeeld oefeningen die werknemers kunnen uitvoeren. Hulpmiddelen om klachten te voorkomen zijn ook erg populair. Voorbeelden hiervan zijn laptopstandaarden en het zit-sta bureau. Een laptopstandaard zorgt ervoor dat werknemers niet met hun nek gebogen aan het werk gaan, maar een rechte houding kunnen aannemen. Er is ook veel onderzoek gedaan naar zit-sta bureaus. Dit houdt in dat werknemers hun bureau kunnen verhogen, waardoor zij er achter kunnen gaan staan. Het voordeel is dat werknemers zichzelf activeren door de staande houding, productiviteit gaat hierdoor tot wel vijftig procent omhoog.

Voldoende?

Wanneer u wel hulpmiddelen voor een gezonde houding op uw bedrijf heeft, maar toch niet zeker weet of u het optimale resultaat bereikt, kunt u eventueel hulp inschakelen. Een adviesbureau voor een goede werkhouding kan bij u op kantoor onderzoek uitvoeren, om te analyseren hoe het er bij u voor staat. Zij kunnen uw werknemers adviseren over een juiste werkhouding en zaken zoals het juist instellen van bureaustoelen en bureaus uitleggen. Alles zodat uw bedrijf de productiviteit houdt, die het verdient.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!