Places logo
Menu

FNV Horeca en Temper slaan handen ineen voor freelancers

FNV Horeca en Temper slaan handen ineen voor freelancers

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) Horeca maakte vanochtend bekend dat het een samenwerking aangaat met Temper. Temper is een platform waar horecabedrijven vacatures kunnen plaatsen en freelancers vervolgens op kunnen reageren. Dit platform biedt meer flexibiliteit in het horecawerk aan zowel organisaties als werknemers. Het probleem was echter dat freelancers zo nu en dan onrechtvaardig behandeld werden, waar beide partijen nu deze samenwerking voor zijn aangegaan. Het doel van de samenwerking is namelijk om meer te kunnen betekenen voor freelancers en daarmee voor de horecabranche op het gebied van arbeidsvoorwaarden en goede werksfeer.

De focus vanuit Temper ligt vooral op goede voorwaarden voor scholing, pensioen en verzekeringen voor freelancers. De voorzitter van de FNV Horeca zegt het volgende over de samenwerking: "De horeca kent veel freelancers. Deze groep heeft ook recht op goede arbeidsvoorwaarden en een goed pensioen. FNV Horeca maakt zich hier sterk voor en onderzoekt de mogelijkheden welke diensten er ontwikkeld kunnen worden om ook hen te ondersteunen. Speerpunten zijn onderwijs en opleiding, zodat freelancers die bevlogen zijn van het horecavak uiteindelijk kunnen doorstromen naar de vaste kern van medewerkers." Beide partijen zijn vol vertrouwen en geloven dat zij een verschil kunnen maken betreffende de arbeidsvoorwaarden die hedendaags gelden voor freelancers.

Niet alle bonden binnen de FNV zijn positief over de samenwerking. De bond voor flexwerkers en uitzendkrachten, FNV Flex, dreigt met een rechtszaak tegen Temper als de FNV de coöperatie niet verbiedt. De reden hiervoor vanuit FNV Flex is dat een platform als Temper schijnzelfstandigheid in de hand werkt, waardoor freelancers eigenlijk in vast dienstverband werken. De FNV staat ook niet volledig achter de samenwerking, zo deed een bestuurslid de volgende uitspraak: "Een verkenning zoals deze gaat pas wat opleveren als Temper en andere partijen laten zien dat ze goed werkgeverschap serieus nemen en bereid zijn daarvoor harde afspraken te maken met ons." De samenwerking zal een jaar gaan duren, maar kan bij succes eventueel verlengd worden.

Foto: Bigstock

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!