Places logo
Menu

De top 5 grootste ergernissen bij vergaderingen

De top 5 grootste ergernissen bij vergaderingen

Bij een nieuwe manier van werken hoort een nieuwe manier van vergaderen. Onlangs kreeg Centraal Beheer Achmea veel aandacht omdat ze een vergadervrije week hadden ingesteld. De enige spelregel was: maximaal een halfuur per keer met een collega overleggen. De initiatiefnemers wilden collega's laten ervaren dat je ook met een snel en informeel overleg veel kunt bereiken. Een mooi plan, maar het leek vooral te gaan om de 'nummers': de hoeveelheid en de lengte van de vergaderingen. Terwijl het juist zou moeten gaan over de kwaliteit van vergaderingen.


Top 5 grootste ergernissen

Uit onderzoek van Protime blijkt dat de roep om effectievere en kwalitatief betere vergaderingen sterk hoorbaar is onder werknemers. Aan meer dan duizend werknemers werd gevraagd wat hen irriteert tijdens vergaderingen. Zij mochten meerdere ergernissen aangeven. Uiteindelijk is een top 5 van grootste ergernissen samengesteld en die zag er alsvolgt uit:

  1. Oude discussies
  2. Te laat komen
  3. Passiviteit
  4. Collega's die druk zijn met andere dingen dan de vergadering
  5. Het uitblijven van beslissingen

Bovenaan het lijstje staat het aanwakkeren van oude discussies. 28 procent van de respondenten stoort zich aan oude discussies. Te laat komen staat met 26 procent ook hoog op de ergernissenlijst. Passiviteit en collega's die druk zijn met andere dingen vormen de derde en vierde plek. Op de vijfde plek staat het uitblijven van beslissingen (23 procent).

Ruimte voor verbetering

Als men kijkt naar de ergernissen die gepaard gaan met vergaderen, is het niet zo gek dat een groot deel van werkend Nederland vindt dat hun organisatie meer moet doen om de effectiviteit van vergaderingen te verbeteren. Maar liefst 42 procent denkt er zo over. 45 procent van de werknemers vindt de vergaderingen binnen hun organisatie prima, maar is wel van mening dat er ruimte is voor verbetering. Slechts dertien procent is helemaal tevreden met de manier waarop er wordt vergaderd in hun organisatie. Deze cijfers geven aan dat er nog veel kan gebeuren om de kwaliteit van vergaderingen naar een hoger plan te tillen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!