Places logo
Menu

De hete zomer doorkomen op kantoor: wat zijn geschikte outfits?

De hete zomer doorkomen op kantoor: wat zijn geschikte outfits?

Het is deze zomer heet geweest in Nederland, zo warm dat mensen zich ook op het werk wat koeler willen kleden. Helaas is het soms lastig om een gepaste zomerse outfit te vinden. Wat kan je wel en wat kan je absoluut niet dragen op kantoor? Lees hieronder een aantal tips om representatief en gekoeld de zomer op kantoor door te komen.

Sector en soort bedrijf

Om in te schatten wat voor kleding je kan dragen op kantoor is het goed om te bedenken bij wat voor soort bedrijf je werkt. Hoewel het voor bedrijven in de juridische en financiële sector vanzelfsprekend is dat iedereen in pak komt, is dit bij veel andere bedrijven niet de standaard. In de meeste gevallen hoeven medewerkers geen pak aan maar moeten zij er wel professioneel en netjes uit zien. Onderstaande tips zijn gericht op medewerkers van deze bedrijven.

Niet té bloot

Het is voor alle medewerkers belangrijk om niet te bloot naar kantoor gaat. Dit betekent voor vrouwen geen spaghettibandjes en lage decolletés. Voor mannen betekent dit in veel gevallen: geen korte broek. Uit onderzoek van Dresscode.nl blijkt namelijk dat twee derde van de Nederlanders vindt dat een korte broek op kantoor niet kan. Indien jouw bedrijf informeel genoeg is dat een korte broek geschikt zou zijn, zorg er dan in ieder geval voor dat het een nette broek is: bijvoorbeeld een korte pantalon, ook wel suit short genoemd.

Geschikte kleding voor mannen

Kies als man nooit voor een overhemd met een korte mouw, dit is volgens etiquette-kenners not done. Kies liever voor een nette polo of een overhemd met lange mouwen waarvan de mouwen in een informele setting kunnen worden opgerold. In plaats van de korte broek kan je als man kiezen voor een broek met een linnen stof, deze stof is dunner en daardoor luchtiger. Kleren met lichte kleuren lijken koeler te zijn.

Stijlvolle kledingstukken voor vrouwen

Kies in plaats van een hemdje of jurkje met smalle spaghettibandjes liever voor een t-shirt met een klein mouwtje. Wanneer je kiest voor blote benen is het belangrijk dat de bovenkant van je outfit goed bedekt is. Een witte blouse of t-shirt doet het altijd goed in de zomer. Als je er voor kiest om een jurk of rok te dragen kies dan voor de zogenaamde 'midi' jurk of rok. Deze variant komt tot de knie en zorgt voor een nette uitstraling. Een zomerse outfit hoeft niet per se kort te zijn, een wijde pantalon of jumpsuit kan ook voor verkoeling zorgen.

Schoenen

Naast kleding moet je ook een keuze maken voor schoenen. Naast een korte broek zijn veel Nederlanders ook tegen het gebruik van slippers op kantoor. Kies het liefst voor een dichte schoen. Als je dan toch voor open schoenen wilt gaan, zorg er dan voor dat je voeten goed verzorgd zijn. Dit betekent dat er geen eelt op zit, dat de nagels netjes geknipt zijn en eventueel gelakt zijn.

Het vermijden van irritaties

Al met al probeer bij het uitkiezen van je outfit een verstandige keuze te maken. Als je twijfelt, kies dan voor de meest bedekkende versie en vermijdt hiermee veel voorkomende irritaties op kantoor. De meeste irritaties in de zomer op kantoor gaan vooral over een stinkende zweetgeur, té korte broekjes of rokjes, blote 'zwabberarmen' en lichaamshaar.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!