Cabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken vanwege te hoge werkdrukCabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken vanwege te hoge werkdruk

Een te hoge werkdruk heeft een deel van het cabinepersoneel van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij aangespoord om op maandag 8 januari 24 uur te gaan staken. Vakbond FNV laat weten dat er op die dag weinig tot geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol.

Werkdruk

Een jaar geleden heeft KLM besloten om met minder stewardessen en stewards te vliegen op intercontinentale vluchten. Sinds het vierde kwartaal van 2016 moet zo'n 40 procent van de vluchten het doen met één lid cabinepersoneel minder. Het personeel protesteert tegen dit besluit omdat de kleinere personeelsbezetting hen extra werkdruk oplegt.

KLM beloofde dat zij deze nieuwe maatregel zou schrappen indien de onderhandelingen met de vakbonden FNV en VNC (Vereniging voor Cabinepersoneel) goed zouden verlopen. Volgens de luchtvaartmaatschappij zijn ze echter niet goed genoeg verlopen, want in de zomer van dit jaar besloot zij om de bezuiniging toch door te zetten.

Eerdere onderhandelingen

Na zeventien onderhandelingsdagen werden de vakbonden en de KLM het nog steeds niet eens met elkaar. Er is een tegenbod gedaan door de luchtvaartmaatschappij, maar 80 procent van de medewerkers wees dit bod af.

Buiten dat het cabinepersoneel lijdt onder de bezuiniging, heeft de gehele organisatie van KLM last van de maatregel. Er zijn volgens onderhandelaar Birte Nelen duizenden klachten van medewerkers geweest die niet voldoende service konden bieden, zo meldt Het Financieele Dagblad. Het is dus ook nog eens funest voor de "onvergetelijke ervaring" die zij haar klanten beweert aan de bieden.

Foto: Flickr


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek