Places logo
Menu

Cabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken vanwege te hoge werkdruk

Cabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken vanwege te hoge werkdruk

Een te hoge werkdruk heeft een deel van het cabinepersoneel van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij aangespoord om op maandag 8 januari 24 uur te gaan staken. Vakbond FNV laat weten dat er op die dag weinig tot geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol.

Werkdruk

Een jaar geleden heeft KLM besloten om met minder stewardessen en stewards te vliegen op intercontinentale vluchten. Sinds het vierde kwartaal van 2016 moet zo'n 40 procent van de vluchten het doen met één lid cabinepersoneel minder. Het personeel protesteert tegen dit besluit omdat de kleinere personeelsbezetting hen extra werkdruk oplegt.

KLM beloofde dat zij deze nieuwe maatregel zou schrappen indien de onderhandelingen met de vakbonden FNV en VNC (Vereniging voor Cabinepersoneel) goed zouden verlopen. Volgens de luchtvaartmaatschappij zijn ze echter niet goed genoeg verlopen, want in de zomer van dit jaar besloot zij om de bezuiniging toch door te zetten.

Eerdere onderhandelingen

Na zeventien onderhandelingsdagen werden de vakbonden en de KLM het nog steeds niet eens met elkaar. Er is een tegenbod gedaan door de luchtvaartmaatschappij, maar 80 procent van de medewerkers wees dit bod af.

Buiten dat het cabinepersoneel lijdt onder de bezuiniging, heeft de gehele organisatie van KLM last van de maatregel. Er zijn volgens onderhandelaar Birte Nelen duizenden klachten van medewerkers geweest die niet voldoende service konden bieden, zo meldt Het Financieele Dagblad. Het is dus ook nog eens funest voor de "onvergetelijke ervaring" die zij haar klanten beweert aan de bieden.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!