Menu

Inspiratie

Als ondernemer altijd en overal op de hoogte met Places Nieuws

Dennis Arns
Inspiratie
17 mei 2017

In gesprek met... Led Techniek Nederland

Vorige week ging Places in gesprek met Bart Vugts, oprichter en eigenaar van Led Techniek Nederland. Deze jonge onderneming weet LED verlichting in elke gewenste vorm toe te passen en ziet elke nieuwe opdracht als een uitdaging. In deze blog leest u hoe Led Techniek Nederland klanten vol enthousiasme weet te bereiken. Hoe Led Techniek Nederland begon Na een aantal jaren in de elektrotechniek te hebben gewerkt begon Bart Vugts in 2015 Led Techniek Nederland samen met een goede vriend. Vanaf begin 2016 runt hij deze onderneming alleen. In de elektrotechniek hield hij zich vooral bezig met automatisering, maar was hij hobbymatig al veel bezig met verlichting. Toen de ontwikkeling van LED verlichting in opkomst was en de mogelijkheden hiervoor groeide, werd zijn interesse groter en groter. Inmiddels heeft Bart, zoals hij zelf zegt "van mijn hobby mijn werk gemaakt." Nog steeds doet hij dit werk elke dag met veel plezier. Online vindbaarheid heb je zelf in de hand Het online vindbaar maken van Led Techniek Nederland heeft bijgedragen aan de groei die de onderneming het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Niet alleen mond-tot-mond reclame zorgt voor het bekendmaken van een onderneming. Bart geeft aan dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn. Een website is het belangrijkste, "hierdoor kunnen mensen zien dat je er bent." Via sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn laat Led Techniek Nederland de resultaten van de werkzaamheden zien en houden ze (potentiële) klanten op de hoogte van verschillende productieprocessen. "Verversing van deze kanalen maakt het makkelijker om meer volgers te krijgen." Naast sociale media gebruiken mensen bij het zoeken naar ondernemingen ook veel websites als Google en Telefoonboek.nl. Zeker als men gewoon een telefoonnummer wil weten. Om ook deze mensen snel op de hoogte te kunnen brengen van Led Techniek Nederland heeft Bart gekozen voor een Places Plus vermelding. "Het is natuurlijk even afwachten wat voor effecten dit heeft, maar door een leuke aanbieding is dit zeker het proberen waard!" Vasthouden en niet meer loslaten "Vasthouden en niet meer loslaten." Dat is de tip die Bart collega-ondernemers wil meegeven. Elke uitdaging aangaan en alles eruit halen wat er in zit, zijn de motivaties die nodig zijn om startende ondernemingen tot een succes te maken. "En natuurlijk zorgen dat je goed bereikbaar bent" vult hij daarop aan. Ook bij een gemist telefoontje is het van belang om alsnog contact op te nemen met de klant. Bent u ook vastbesloten om uw onderneming een vliegende start of een boost geven als het gaat om online vindbaarheid? Bekijk dan onze advertentiepakketten via onze website of neem telefonisch contact op via 024 - 3555 299.

Dennis Arns
Inspiratie
5 april 2017

Exporteren voor zelfstandig ondernemers: Deel II

Afgelopen maandag las u in onze blog over de exportmogelijkheden en de groei van de Nederlandse exportmarkt. Heeft u er zelf ook wel eens over nagedacht om te exporteren? Of bent u benieuwd welke kansen er liggen? Om als zelfstandig ondernemer uw handel over de grenzen voort te zetten is niet altijd even makkelijk, maar kan u wel veel opleveren. Places.nl zette de tips voor u op een rijtje. Waarom exporteren? Het is uiteraard niet onbelangrijk om te realiseren wat exporteren u kan opleveren. Allereerst draait het vooral om het aanboren van nieuwe markten waar u winst kunt halen. Misschien wilt u dat omdat de thuismarkt verzadigd is of omdat u denkt daar uw product goed aan de man te kunnen brengen. Ongeacht uw redenen is het zaak om u goed voor te bereiden. Hoe u dat doet, leest u hier. Wat komt er bij kijken? Allereerst zult u veel geduld moeten hebben. Rome is immers niet in één dag gebouwd. Deze praktische tips kunnen u helpen bij dit proces: 1. Maak een duidelijk stappenplan Zet alles wat er moet gebeuren om uw exportambities te realiseren onder elkaar en in de juiste volgorde. Zo houdt u het overzicht en blijven uw doelen concreet. 2. Doe marktonderzoek Wellicht vanzelfsprekend, omdat u het ook in Nederland zou doen. Toch moet een gedegen marktonderzoek niet onderschat worden, al helemaal niet wanneer het een onderzoek is naar een compleet onbekekende buitenlandse markt. Zoek uit wie uw concurrenten zijn, hoe u uw doelgroep gaat bereiken en of er mogelijke partners zijn. Hoe onderhandelt u met buitenlandse zakenpartners? En in hoeverre verschillen de normen en waarden van uw buitenlandse doelgroep van uw Nederlandse doelgroep? Om achter al deze informatie te komen kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de buitenlandse Kamer van Koophandel en internationale beursen bezoeken. 3. Verdiep u in de praktische zaken Het is van belang dat u op de hoogte bent van alle regels, beperkingen en wetgeving die komt kijken bij export. Denkt u daarbij aan de Nederlandse regels, maar vooral aan de voor u onbekende wetgeving van het exportland. Zo voorkomt u voor vervelende verrassingen te staan. Met deze 3 tips bent u snel op weg. Meer praktische informatie kunt u vinden op bijvoorbeeld de NL Exporteert App of op Ondernemersplein.nl. Ook kunt u uiteraard Places.nl in de gaten houden voor de laatste trends op het gebied van ondernemen!

Dennis Arns
Inspiratie
3 april 2017

Exporteren voor zelfstandig ondernemers: Deel I

Dat u als MKB'er enkel beperkt zou zijn tot Nederland is niets dan minder waar. Dit blijkt ook uit een analyse van het CBS. Het aantal MKB'ers dat over Nederlandse grenzen zaken doet is in de periode 2011-2014 sterk toegenomen. Heeft u er zelf ook wel eens over nagedacht om te exporteren? Of bent u benieuwd welke kansen er liggen? Om als zelfstandig ondernemer uw handel over de grenzen voort te zetten is niet altijd even makkelijk, maar kan u wel veel opleveren. In twee delen zet Places.nl voor u uiteen wat deze groei inhoudt en wat het voor u kan betekenen. De cijfers Het aantal MKB'ers dat begon met exporteren nam in de periode 2011 tot en met 2014 almaar toe. Waar in 2011 zo'n 5000 bedrijven actief werden in het buitenland, bedroeg dit in 2014 meer dan 11.000 bedrijven. Zo'n 45 procent van de starters zijn kleine exporteurs. Dat wil zeggen, zij exporteren voor minder dan 5000 euro per jaar. Het merendeel van de exporteurs valt echter onder het 'groot'-segment: meer dan 6000 ondernemers exporteerden voor meer dan 5000 euro. Deze cijfers hebben betrekking op de structurele export. Steeds meer bedrijven exporteren echter ook incidenteel. In drie jaar tijd groeide hun aantal van 25.000 naar 40.000. Hierbij gaat het voornamelijk om kleine exporteurs. Meer dan de helft exporteert voor minder dan 5000 euro per jaar. En wat betekent dat voor u? In totaal exporteren nu zo'n 90.000 ondernemers in Nederland naar het buitenland. Samen zijn zij jaarlijks goed voor een immens bedrag. In 2015 werd voor ruim 425 miljard euro geëxporteerd. Dit was 1,8% minder dan in 2014, een terugloop die voornamelijk wordt veroorzaakt door een daling in de prijs van fossiele brandstoffen. Enerzijds geeft dit aan dat er buiten Nederlandse grenzen kansen voor het oprapen liggen. Nederland is de op 8 na grootste exporteur in de wereld en heeft daarmee een gedegen status opgebouwd die u zelf zou kunnen exploiteren. Mocht u toch liever in Nederland willen blijven dan kunt u overwegen een dienst te bieden aan uw collega-ondernemers die hun weg zoeken naar het buitenland; wellicht bent u diegene die hen hierin kan begeleiden. Dit was het eerste deel in ons tweedelige blog over export. Leest u ons volgende blog om te zien welke stappen u zelf kunt zetten om zelfstandig exporteur te worden.

Dennis Arns
Inspiratie
13 maart 2017

Sensory marketing: 5 tips om uw reclame effectiever te maken

Wanneer u een reclame maakt wilt u natuurlijk dat dit zo overtuigend mogelijk is. Hierin worden vaak de sensorische aspecten onderschat. Niet alleen de inhoud van uw bericht is belangrijk, ook de verpakking er omheen telt mee. Places.nl geeft u 5 punten waar u op kunt letten bij het maken van reclame. 1. Het presenteren van uw product Wanneer u uw product presenteert wilt u dat dit de doelgroep aanspreekt. Een voorbeeld hiervan is het presenteren van een taartje op een schaaltje met een vork erbij. Op deze manier kan de consument inbeelden dat hij dit taartje zal gaan eten. Op deze manier is de effectiviteit van uw reclame vergroot. 2. Het beschrijven van uw product Wanneer u beschrijft wat uw product is en hoe dit bijvoorbeeld zal smaken dan is het effectief om meerder zingtuigelijke informatie aan te bieden. Dus niet alleen, dit taartje is lekker. Maar ook bijvoorbeeld dat hij knapperig is, naar appel ruikt en dat hij nog warm is. Op deze manier wordt de consument geprikkeld en wordt echt de smaakperceptie aangesproken. 3. De interactie met uw product Wanneer een consument uw product kan aanraken wordt de bezitszin vergroot, waardoor dus een grotere interactie met uw product wordt geactiveerd. Op deze manier zal de consument het product eerder ook echt willen aanschaffen. Dus wanneer uw product geschikt is om ten toon te stellen en te gebruiken zal dit een positieve invloed hebben op de verkoop. Een goed voorbeeld hiervan is een telefoonwinkel; het vasthouden van een nieuwe smartphone en het testen van de camera zijn zeer bepalend voor de keuze. 4. De geur van uw product Geur verbetert het geheugen voor productbeschrijving en beïnvloedt de evaluatie van uw product. Daarom is het belangrijk dat u let op de geuren in de omgeving en van uw product zelf wanneer u uw product aanprijst. Er is uit onderzoek namelijk gebleken dat wanneer er een fijne geur gepaard gaat met het product, dit product over langere tijd beter wordt onthouden. Zo worden er in winkels steeds vaker geparfumeerde aircosystemen gebruikt, zoals bij winkelketen als Sting en Hollister. 5. De klanken van uw product Ook muziek is een belangrijke factor bij het aanprijzen van uw product. Het vergroot namelijk de aandacht waardoor uw product sneller wordt onthouden. Ook vergroot het de overtuigingskracht van uw reclame. Al met al is het vooral belangrijk om de sensorische aspecten van uw reclame goed onder de loep te nemen. Wanneer er geroken, aangeraakt, ingebeeld en gehoord wordt, wordt de activatie van uw product groter. Natuurlijk moet de consument eerst geconfronteerd worden met uw reclame. Places.nl kan u hierbij helpen door makkelijk vindbaar te zijn. Onze advertenties geven bijvoorbeeld uw website weer zodat de consument meteen uw reclame kan zien. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 024 - 3555 299.

Dennis Arns
Inspiratie
28 februari 2017

5 boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen!

Hoewel ondernemers eerder bekend zullen staan als daadkrachtige aanpakkers in plaats van gepassioneerde lezers zijn er toch een aantal boeken die iedere ondernemer gelezen zou moeten hebben. Om te voorkomen dat uw kostbare tijd verspilt wordt aan het spirituele geneuzel van een goeroe zonder daadwerkelijke kennis van de gang van zaken, maakte Places.nl een voorselectie en presenteert Places.nl u hierbij 5 boeken die u absoluut zou moeten lezen. Alles over Verkopen (2014) - Richte Lommert Dit boek van Richte Lommert is een praktisch handboek voor verkopers. Alle aspecten van het vak - van de communicatieve vaardigheden tot een inleiding in de moderne marketing - komen uitvoerig aan bod. Het biedt u een boek geschreven in begrijpelijke taal dat u gemakkelijk zult kunnen volgen door de vele anekdotes en voorbeelden uit de praktijk. Delivering Happiness (2011) - Tony Hsieh Delivering Happiness is het boek geschreven door de CEO van Zappos, een online schoenenretailer, waarin hij vertelt over zijn eigen ervaringen en successen. Aan de hand van persoonlijke ervaringen, anekdotes en concrete tips helpt hij u om uw bedrijf te verbeteren. Hsieh stelde bij Zappos de klant centraal en dit leidde vervolgens tot een bedrijf met een miljoenenomzet. Klinkt een man wiens levensverhaal en zakelijke ervaringen u wel wilt lezen, toch? Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (1936) - Dale Carnegie Hoewel dit boek alweer uit 1936 komt en dus niet de allernieuwste theorieën of ervaringen bevat, is het toch de moeite van het lezen waard. Deze wereldwijde bestseller is namelijk tijdloos en nog steeds zeer relevant. Volgens Carnegie komt succes voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme te wekken bij anderen. Carnegie leert u verschillende technieken en manieren aan waardoor u leert om ervoor te zorgen dat mensen zich gewaardeerd en belangrijk voelen. The Challenger Sale (2013) - Matthew Dixon en Brent Adamson Matthew Dixon en Brent Adamson delen in The Challenger Sale hun geheim voor een succes in de sales. Zij gaan niet zo zeer uit van het opbouwen van een band met hun klanten, maar stellen juist dat u de klant zou moeten uitdagen. Dit concluderen zij aan de hand van een wereldwijd onderzoek dat gedaan is naar duizenden mensen werkzaam in de sales. Al deze personen zijn in te delen in vijf algemene profielen, en hoewel al deze profielen voldoende prestaties kunnen leveren, is er maar één - de Challenger - die gegarandeerd altijd goed presteert. Het weekend van zeven dagen (2015) - Ricardo Semler Tegenwoordig gaat de zakenwereld bijna 24 uur per dag door. Er is eigenlijk geen tijd meer voor uitrusten, slapen of vrije tijd. De meeste ondernemers zijn dan ook erg goed in lange dagen werken, maar minder goed in vrije tijd nemen, zoals Ricardo Semler stelt. Semler vertelt hoe hij zijn bedrijf - oorspronkelijk een klein familiebedrijf - wist om te bouwen tot een bedrijf met veertigmaal de oorspronkelijke omzet, terwijl hij tijdens kantooruren genoot van een goede film of quality time met zijn zoontje. Dit zou dus betekenen dat Semler's tactiek ervoor kan zorgen dat u voortaan nog veel meer boeken kunt gaan lezen, als u na deze aanraders de smaak te pakken heeft! Kortom: pak in de schaarse vrije tijd die u heeft toch weer eens een boek op en verbeter niet alleen uzelf maar ook uw bedrijf en voor u het weet, bent u zelf (nog) succesvoller als ondernemer. Mocht u het lezen van complete boeken toch nog een stap te ver zijn, dan kunt u natuurlijk altijd nog terecht op www.places.nl/nieuws voor allerlei korte, behapbare artikelen over de ondernemerswereld en alles wat hiermee van doen heeft.

Dennis Arns
Inspiratie
24 februari 2017

In gesprek met... D-Liberate

Deze week ging Places.nl in gesprek met Nik Vavier, oprichter en eigenaar van online marketing bedrijf D-Liberate. D-Liberate is gespecialiseerd in het ontwikkelen van videobeelden en animaties voor bedrijven in het MKB. Tijdens het gesprek met Places.nl deed Nik een boekje open over het ontstaan van zijn bedrijf, het opstartproces en de online vindbaarheid van D-Liberate. Hoe is D-Liberate ontstaan? Nik was ruim 10 jaar werkzaam bij de politie toen hij gediagnostiseerd werd met PTSS. Hierdoor kon hij het vak niet meer uitvoeren. Omdat PTSS chronisch is, was terug gaan in loondienst niet mogelijk. "Ik had al ooit een webwinkel en daarvoor verdiepte ik mij in online marketing." Na zijn diagnose pakte Nik deze interesse weer op en leidde hij zichzelf op via internet. "Het is evident dat video op dit moment het beste werkt in online marketing en ik heb de dingen geleerd om bedrijven hiermee te kunnen helpen." Nadat Nik steeds bekwamer werd in het ontwerpen en produceren van online animaties, videopresentaties en ander marketingmateriaal, besloot hij zichzelf te registreren als ZZP"er. D-Liberate was geboren. Wat waren opvallende zaken in het opstartproces? Wat direct prettig bleek voor Nik was de vrijheid die hij nu heeft om zijn eigen tijd in te delen. "Het is handiger om met een ziekte als PTSS in een omgeving te zitten waarbinnen je jezelf veilig voelt. Ik kan mijn stress doseren en creatief bezig zijn. Dat bevalt ontzettend goed." Nik ervaarde de organisatorische zaken als lastiger. De administratieve zaken om het creatieve idee heen moeten natuurlijk ook goed geregeld zijn en dat was af en toe even zoeken voor Nik. "Je wil iets maken binnen een onderneming, dat onderdeel is leuk, inspirerend. De onderneming zelf opzetten kost meer moeite." Wat vindt u het leukst aan uw werk? "Het meest bijzondere aan mijn werk is het combineren van online marketing met persoonlijke ontwikkeling. Wat je laat zien moet vanuit jezelf komen. Als ondernemer is "authenticiteit" laten zien lastig. Dit geldt niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn klanten." Nik streeft ernaar om ondernemers te helpen de juiste marketinguitingen te matchen aan de authentieke kern van ieder bedrijf. Welke stappen heeft u zelf ondernomen om online beter vindbaar te zijn? Nik maakt ook eigen digitale producten. Zo heeft hij een programma ontwikkeld voor particulieren. Dit programma, Online Leads Academy, is een programma dat bestaat uit 80 explainer videos en e-books waarin strategieën uitgelegd worden om online geld te kunnen verdienen en leads te genereren. "Met de Online Leads Academy ben ik actief op Facebook. Ik heb ook een pagina voor D-Liberate. De campagne voor deze pagina start binnenkort." D-Liberate maakt gebruik van een Places Basis advertentiepakket D-Liberate maakt gebruik van een uitgebreid advertentiepakket, namelijk het Places Basis pakket, waarmee het bedrijf nog beter vindbaar is op Telefoonboek.nl. De keuze hiervoor was snel gemaakt door online marketing expert Nik. "Ik heb gekozen voor een uitgebreid pakket vanwege het hoge aantal bezoekers op de website. Linkbuilding is belangrijk voor online vindbaarheid en zo'n pakket helpt daar zeker bij." Het contact met Telefoonboek.nl ervaart Nik als zeer positief. "De medewerkers aan de telefoon zijn vriendelijk en betrokken. Dat schept een prettige en vertrouwelijke samenwerking." Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers? Nik benadrukt dat er bij alles in het leven maar drie stappen nodig zijn: 1. Formuleer je doel 2. Maak je plan 3. Onderneem actie. "Dat is het enige wat je hoeft te doen. In het hoofd ervaar je dit complexer, maar dit is het enige wat werkt." Maakt u ook gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook graag geïnterviewd worden door Places.nl over uw onderneming? Neem dan contact met ons op via info@places.nl.

Dennis Arns
Inspiratie
10 februari 2017

ZZP'en en kinderen: hoe combineert u dat?

ZZP'er en kinderen? Hoewel u natuurlijk ontzettend blij bent met uw kleintjes, brengt het combineren wel wat uitdagingen met zich mee. Places.nl bespreekt vandaag hoe u de rol als ouder kunt combineren met het ondernemerschap. Kinderen zijn duur Waar werknemers in loondienst tijdens hun verlof gewoon doorbetaald krijgen, missen ZZP'ers natuurlijk een hoop inkomsten. Daarnaast kost het eerste kind volgens Nibud 17% van uw besteedbare inkomen, met een tweede kind is dat 26% en bij drie kinderen zelfs 33%. Als u zwanger bent kunt u een Zelfstandige en Zwanger- uitkering aanvragen. Het bedrag dat u ontvangt is echter nooit hoger dan het bruto minimumloon, dus het is verstandig om vooraf een financiële buffer op te bouwen. Aandacht verdelen Probeer altijd te focussen op één ding tegelijk. Multitasken tussen uw kinderen en uw werk zorgt ervoor dat u aan beide niet uw volledige aandacht kunt geven. Goed plannen is dus erg belangrijk; werk bijvoorbeeld wanneer de kinderen op school zijn en zet uw telefoon uit als u tijd met hen heeft ingepland. Ook zijn er in de grotere plaatsen werkplekken die op dezelfde locatie kinderopvang bieden. Voor opvang kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Heeft u er echter wel eens over gedacht om hulp te vragen aan uw (ZZP'er) vrienden? Passen op elkaars kinderen kan een ideale oplossing zijn en het scheelt een hoop geld. Time management Probeer zoveel mogelijk afspraken in elkaar te passen. Combineer bijvoorbeeld het ophalen van uw dochter en een bankbezoek. Wanneer u een bedrijf aan huis heeft en als u goed plant, is dat natuurlijk ideaal voor uw kinderen. U kunt (vakantie)dagen flexibel inplannen en u bent er als uw kind ziek is. Let er wel op dat uw planning niet té strak is, zodat er tijd over blijft voor onverwachte zaken in uw werk en privé. Schakel een goed boekhoudingsprogramma in om tijd te besparen. Plan ook vaste momenten in voor de boekhouding, dat zorgt voor rust. En verdeel huishoudelijke taken met uw partner, zodat u hier niet altijd aan hoeft te denken. Zorg er tot slot voor dat u niet áltijd bereikbaar bent, zodat u niet wordt afgeleid wanneer u waardevolle tijd met uw kinderen doorbrengt. Places Antwoordservice biedt daarvoor de oplossing. U bent dan 24 uur per dag bereikbaar. Onze telefonisten beantwoorden uw telefoontjes volgens een door u opgesteld script. U ontvangt dan een samenvatting van ieder gesprek, zodat u kunt terugbellen wanneer het u uitkomt. In noodgevallen schakelen ze de telefoon naar u door. Voor meer informatie over deze dienst kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen op 024 - 3506953!

Dennis Arns
Inspiratie
1 februari 2017

Waarom kinderen ook voor uw bedrijf interessant zijn

Kinderen en reclame, deze twee lijken niet samen te gaan. Met het recente verbod op Dora's en K3's op ongezonde voedingsmiddelen staat deze combinatie in een slecht daglicht. Maar betekent dit dat er volledig gestopt moet worden met marketing voor kinderen? Het antwoord is nee. Adverteren kan nog steeds op een kindvriendelijke manier als het gaat om non-food diensten en producten. Vroeg beginnen Kinderen zijn een belangrijke en interessante doelgroep. Wanneer u uw advertenties op kinderen richt heeft dit een directe invloed op de kennis en voorkeuren van deze kinderen. Dit is handig want op deze manier heeft u een bepaalde invloed op de voorkeuren voor bijvoorbeeld uw bedrijf. De invloed van uw advertenties is groot, bijna net zo groot als de invloed van ouders en vriendjes en vriendinnetjes. Ongeveer vanaf het tweede levensjaar kunnen kinderen al logo's herkennen. Daarom is het van belang dat u kinderen al vroeg kennis laat maken met uw bedrijf. Naast de jonge doelgroep zijn kinderen tussen de 12 en 14 jaar geschikt voor het benaderen met advertenties. Deze doelgroep brengt meer tijd door achter de computer of voor de televisie dan de jongere doelgroep. Deze doelgroep gebruikt merken om hun eigen identiteit te vormen. Wanneer bepaalde advertenties hen aanspreken kan het aantrekkelijk worden om zichzelf ermee te identificeren. Door uw adverentie te richten op deze doelgroep zal ook de attitude jegens het product positiever zijn op latere leeftijd. Op deze manier investeert u op de lange termijn in uw potentiële klanten. Het kind aanspreken Daarnaast is het zo dat veel gezinnen een bepaalde dynamiek hebben. Vroeger was het gebruikelijk dat ouders het voor het zeggen hadden en alle beslissingen namen zonder inspraak van hun kinderen. Maar de tijdsgeest is veranderd en tegenwoordig beslissen kinderen mee. De relatie is gelijkwaardiger waardoor kinderen een eigen mening mogen inbrengen. Dus alleen op ouders richten is goed, maar kinderen daarin meenemen is veel beter. Wanneer u bijvoorbeeld uw klusbedrijf wilt aanprijzen kunt u een mooi beeld schetsen van een nieuwe mooie kinderkamer in bijvoorbeeld piratenvorm. Of wanneer u auto's wilt verkopen, geef aan dat er een optie is om tv schermen te bevestigen op de achterbank. Kinderen initieren de aankoop, waardoor ouders gaan nadenken over deze opties. U heeft dan nog wel ouders als target, maar kinderen worden ook aangesproken door de kindvriendelijke verpakking van de boodschap. Maar hoe pakt u dit adverteren aan? Er zijn meerdere manier om uw bedrijf onder de aandacht te brengen waar Places.nl u graag bij helpt. Bij ons kunt u uw bedrijf zichtbaar maken door te adverteren met uw logo en foto's.

Dennis Arns
Inspiratie
30 januari 2017

In gesprek met... Impress Massage & Jij bent sterk!

Afgelopen week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Claudia van Gestel van Impress Massage en Jij bent sterk. Impress Massage is gespecialiseerd in diverse lichaamsmassages ter ontspanning en met Jij bent sterk biedt zij coaching en hulp bij stress. Ontstaan van Impress Massage en Jij bent sterk Claudia werkte voorheen in een bejaardentehuis en organiseerde naast haar werk ook veel evenementen in haar buurt Hilvarenbeek. Claudia organiseerde hier single-events, maar gaf ook tips en adviezen aan mede-buurtgenoten. Op deze manier kwam ze met veel mensen in contact, zowel ouderen als jongeren en hier wilde ze graag wat mee gaan doen. In het bejaardentehuis zag ze dat men behoefte had aan aanraking, om zowel spieren los te krijgen als ter ontspanning. Om deze reden is Claudia gestart met het volgen van cursussen en opleidingen voor zowel massage als coaching technieken. Het ondernemerschap Op dit moment is Claudia 5 jaar werkzaam als masseuse en 4 jaar als coach, wat erg goed te combineren is. Zo vertellen gasten hoe zij de massage ervaren hebben en soms komt bij coaching naar voren dat zij een massage nodig hebben of zorgzaamheid missen. "Ik geniet ervan mensen te inspireren en motiveren. Ik krijg er veel energie van en haal voldoening uit het ondersteunen van mensen door hen meer balans te geven in het dagelijks leven!" Daarnaast geeft Claudia aan dat zij naast het geven van massages en coaching het ook erg belangrijk vindt om te netwerken en verbanden hierin te leggen. Door haar grote netwerk heeft zij haar bedrijf kunnen opzetten en promoten. Claudia heeft eerst goed nagedacht en zich ingelezen voordat Impress Massage werd opgestart. "Ik ben bij veel lezingen en workshops geweest, maar ook bij andere praktijken en bedrijven gaan kijken." Ook na de start is Claudia blijven netwerken en tevens gestart met promoten. "Ik heb visitekaartjes laten printen, ruimtes ingericht en mijn netwerk zoveel mogelijk uitgebreid. Ook ben ik geïnterviewd door het Brabants Dagblad, Vriendin, De Uitstraling en De Hilverbode." Samenwerking met Biodanza Claudia voegt hieraan toe dat zij sinds een halfjaar in aanraking is gekomen met het bedrijf Biodanza van Ton Jansen, dat ook gevestigd is in Hilvarenbeek. Biodanza is een vorm van bewegen op muziek in een groep, waardoor men een affectieve integratie met zichzelf en anderen krijgt. Ton Jansen laat zelf weten dat muziek bij Biodanza wordt omgezet naar beweging die voor iemand persoonlijk werkt. "We zijn eigenlijk van nature kuddedieren, Biodanza laat dit groepsgevoel terugkomen. Adrenaline wordt hierbij afgebouwd, waardoor een gevoel van vrijheid ontstaat." De samenwerking met Biodanza werkt voor Impress Massage als verlengstuk. Het gevoel van vrijheid wat voorkomt uit de massage en coaching wordt doorgezet met Biodanza. Voor meer informatie over Biodanza met Ton, neemt u gerust een kijkje op www.biodanzametton.nl. Online vindbaarheid Naast Claudia"s voorkeur om via mond-tot-mond reclame Impress Massage te promoten, is zij ook begonnen haar online vindbaarheid te verbeteren. De eerste stap die zij hierin zette was het ontwerpen van een goede website. Vervolgens heeft ze haar bedrijf aangemeld op sociale media als Youtube, Facebook, Google, LinkedIn, Twitter en diverse blogsites. Hier post ze wekelijks tips en adviezen, waarmee zij ook geregeld nieuwe klanten aanspreekt. Daarnaast heeft Claudia gekozen om te adverteren op Telefoonboek.nl met een Places Basis pakket. "Ik heb hiervoor gekozen omdat ik aan zoveel mogelijk mensen wil laten zien wat Impress Massage en Jij bent sterk inhouden." Op deze manier kan zij mensen laten zien hoe beide bedrijven eruit zien en welke behandelingen zij biedt. "Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken en via Places kan dat!". Over het contact met Telefoonboek.nl is Claudia zeer tevreden, vooral het fijne persoonlijke contact via zowel telefoon als mail. Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers? Claudia vertelt dat elke ondernemer moet zorgen voor een goede website, zodat alles overzichtelijk en goed te vinden is voor de klant. "Je moet er helemaal voor gaan! Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid, zorgzaamheid en gastvrijheid zijn hierbij erg belangrijk."

Dennis Arns
Inspiratie
17 januari 2017

Dit kan crowdfunding betekenen voor uw onderneming!

Crowdfunding is een opkomend fenomeen en groeit dagelijks in populariteit. Ook in Nederland wordt het steeds populairder. Er zijn tegenwoordig verschillende platformen die crowdfunding faciliteren. Zo kunt u tegenwoordig een start-up bij elkaar financieren via crowdfunding maar ook is het mogelijk om met behulp van crowdfunding een geldbedrag te lenen. Places.nl heeft voor u uitgezocht wat crowdfunding kan betekenen voor uw onderneming. Risico De markt is nog in een jonge fase en het is een komen en gaan van platformen die crowdfunding faciliteren. Een crowdfunding campagne starten gaat ook niet altijd zonder risico's, met een lening zit u zoals bij een bank ook vast aan een hoog rentepercentage. De lening word dan verstrekt door verschillende particulieren die samen de crowd vormen. Op het moment dat de start-up of het bedrijf dat de lening aangaat failliet gaat, verliezen de particulieren hun geinvesteerde geld. Het is dus van belang dat er voor er tot crowdfunding wordt overgegaan een goede afweging wordt gemaakt. Promoten Omdat crowdfunding nog vol met risico's zit voor zowel de investeerders als de ondernemer is het van belang er een goede campagne achter zit. Het vertrouwen van investeerders is moeilijk te winnen en het is belangrijk dat u het moment en de manier waarop u de crowdfunding gaat uitvoeren zorgvuldig uitkiest. Een goede campagne is tijdrovend en het is van belang dat u van te voren een beoogd eindbedrag vaststelt. Het werken met een geldbedrag als target kan als een sleur ervaren worden. Iets voor u? Crowdfunding kan een uitkomst bieden om in een korte tijd veel geld te werven voor een start-up. Het is met name interessant als u een product op de markt wilt brengen, u kunt dan uw crowd belonen door hen het product toe te sturen. Zo betaalt u uw lening af én draagt u bij aan de afzet van uw start-up. U moet natuurlijk wel bewust zijn van de risico's die crowdfunding met zich meebrengt. Het is belangrijk om tijdens een crowdfunding campagne uw idee tot in detail uit te leggen aan potentiële investeerders. Zo wint u meer vertrouwen en kunt u de investeerder enthousiasmeren over uw plannen. Niet alle crowdfunding websites bieden hier een groot platform voor. U kunt al uw idëen uitwerken in een Places Website. Dit kan gratis! Ideaal voor wanneer u nog startende bent. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Places.nl via 024 - 3555 299.
Even geduld alstublieft...