Zakelijke chatapp Slack bij beursgang bijna 50% omhoogDe zakelijke chatapp Slack heeft gisteren een sterk debuut gemaakt aan de beurs.

De zakelijke chatapp Slack heeft gisteren een sterk debuut gemaakt aan de beurs. Het aandeel van de zakelijke chatapp is donderdag bij de beursgang met ruim 60 procent gestegen naar 41,68 dollar. Het aandeel opende op 38,50, terwijl de richtprijs was vastgesteld op 26 dollar. Vijf jaar geleden lanceerde Slack vanuit een mislukt gameproject en nu is Slack meer dan $20 miljard waard.

Wat is Slack

Slack, gevestigd in San Francisco, heeft een chatapp ontwikkeld voor bedrijven wat kan dienen als sociaal intranet. Werknemers en ondernemingen kunnen met de software van het programma met elkaar chatten waardoor email binnen het bedrijf overbodig wordt. Slack zorgt voor een behapbare inbox met waardevolle berichten en geen geruis. Het biedt de mogelijkheid om snel en kort te kunnen communiceren in verschillende groepen. Het programma wordt ondertussen gebruikt door 600.000 bedrijven.

Direct Listing beursgang

Het bedrijf ging naar de beurs via een zogenoemde direct listing. Bij deze methode worden geen nieuwe aandelen op de markt gebracht, maar kunnen bestaande aandeelhouders via de notering aandelen verkopen. Het beursdebuut van Slack is een van meerdere beursgangen van grote technologiebedrijven dit jaar, waaronder taxidiensten Uber en Lyft. Muziekservice Spotify ging vorig jaar eveneens naar de beurs via een direct listing.

Nog steeds verlies

Slack diende al eerder papierwerk in voor de beursgang. Uit de documenten blijkt dat Slack nog steeds verlies maakt. Afgelopen drie jaar blijft dat verlies constant op 140 miljoen euro. Slack benadrukt dat dit komt door R&D kosten en investeringen. Ze geven aan dat het verlies een steeds kleiner percentage van de omzet begint te worden. De omzet stijgt namelijk wel. Vorig jaar heeft Slack twee keer zoveel verkocht als het jaar ervoor.

Merkt u dat er binnen uw bedrijf nog veel te verbeteren valt aan uw teamcommunicatie? Dan kan Slack u wellicht een uitkomst bieden. De chatapp zorgt dat communicatie effectiever verloopt, zakelijke communicatie meer gestroomlijnd is en er betere beslissingen worden gemaakt.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek