De Anthos Bank stopt: Nederland kent geen privebank meerDe Anthos Bank stopt: Nederland kent geen privébank meer

De privébank, opgericht door en voor de familie Brenninkmeijer, gaat verder als vermogensbeheerder. Anthos heeft zelf besloten om de bankvergunning in te leveren en dat betekent het einde van de privébank. In Nederland waren zij de enige bank met slechts één familie als klant.

Vermogensbeheer

De familie Brenninkmeijer, in 2017 de rijkste familie van Nederland, heeft dus geen eigen bank meer. De bankzaken zullen volgens een woordvoerder voortaan bij andere banken worden geregeld. Bij de Anthos Bank konden de familieleden bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten. Nu de bankvergunning ingeleverd is kan dat niet meer en moet dat via andere banken gebeuren. Anthos laat via haar woordvoerder weten dat zij nog wel doorgaan als vermogensbeheerder van de familie.

Strengere eisen

Voor Anthos heeft dit nog een ander voordeel: banken moeten voldoen aan strenge kapitaaleisen. Deze eisen zijn wat milder voor vermogensbeheerders, waar ze vanaf nu onder vallen. Het kapitaal binnen Anthos is verminderd door het aankopen van eigen aandelen.

De aandeelhouders hebben in totaal 57 miljoen euro uitgekeerd gekregen volgens Het Financieele Dagblad (FD). Een groot deel hiervan is nog bijgestort door de familie in 2016. Deze injectie was nodig om aan de eisen te voldoen van de De Nederlandsche Bank.

C&A

De familie vergaarde het grootste deel van haar vermogen en bekendheid dankzij kledingconcern C&A, dat is opgericht door de broers Clemens en August Brenninkmeijer in 1841. Nu is C&A onderdeel van de Cofra Holding AG. Deze holding is eigendom van de familie Brenninkmeijer. De familie investeert momenteel vooral actief in vastgoed en retail.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek