Places logo
Menu

Starbucks en McDonalds investeren samen in duurzame verpakkingen

Starbucks en McDonalds investeren samen in duurzame verpakkingen

Fastfoodketen McDonalds en koffieketen Starbucks maken beide veel gebruik van papieren- en plastic bekers die niet altijd recyclebaar zijn. De bedrijven gaan nu samenwerken en willen verpakkingen verduurzamen en afval terugdringen. Deze samenwerking is hard nodig om de 'plastic soep' in oceanen tegen te gaan.

Recycling

Jaarlijks worden er wereldwijd 600 miljard papieren- en plastic bekers op de markt gebracht. De bekers worden voor zowel warme als koude dranken gebruikt. Het grootste deel van deze bekers is niet recyclebaar of composteerbaar omdat er een dun laagje polyethyleen in zit. Starbucks en McDonalds gaan samen onder de naam The NextGen Cup Consortium and Challenge bekijken hoe dit beter kan. De bedrijven roepen andere organisaties op om zich ook bij het initiatief aan te sluiten.

Doelen van The NextGen Cup Consortium and Challenge

Het initiatief heeft doelen opgesteld op het gebied van verduurzamen en recycling. Ten eerste willen de bedrijven bestaande en nieuwe oplossingen voor het gebruik van milieuvriendelijke bekers identificeren en bekend maken. Er moet een oplossing worden gevonden voor bekers die eenmalig gebruikt worden voor warme- en koude dranken. Daarnaast moeten wegwerpbekers in de toekomst verpakt worden in materiaal wat makkelijk recyclebaar en composteerbaar is. Tot slot moet het gebruik van grondstoffen geminimaliseerd worden en moet hergebruik worden aangemoedigd.

Verduurzamen verpakking

Het verduurzamen van verpakkingen staat bij meer bedrijven in Nederland hoog op de agenda. Zo wil supermarkt Jumbo het aantal plastic verpakkingen terugdringen door het gebruik van een laser tattoo. Met een laser wordt het etiket op verschillende groenten gebrand, de smaak, geur of houdbaarheid wordt niet aangetast. Door de laser tattoo is geen plastic etiket nodig. Het verduurzamen van verpakkingen draagt bij aan de doelstelling van Nederland om in 2050 volledig circulair te zijn. Circulair betekent dat recyclebaar plastic op een hoogwaardige manier wordt ingezet.

In een eerder bericht werd bekend gemaakt dat Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, wetsvoorstellen heeft gepresenteerd om plastic afval in de oceanen tegen te gaan. De commissie heeft toen een verbod voorgesteld op tien verschillende plastic objecten die éénmalig gebruikt worden, zoals rietjes, roerstaafjes en plastic ballonstokjes.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!